Det er ikke mange dager til jul og dadler finnes i nesten alle butikkene så  prøv dere med disse herlige arabiske dsmå kaker med dadler fyll,jeg vet at det er noen eller mange som er ikke glad i dadler men tror meg jeg har bakt disse til norske og svenske store og små og alle likte disse veldig godt og til og med de trodde ikke at det er dadler inni 😀 

Kona mi liker ikke dadler men ho elsker disse og gleder seg til å spise disse kakene hver gang jeg baker hjemme.

Ingredienser:

600g hvetemel

100g sukker

1ts kardemomme

2ts nigellafrø(kjøpes i utlandske butikk)

1ts bakepulver

1/4ts salt

1 1/2dl olje

2 1/2dl lunken melk

 

1ts tørrgjær

1ts sukker

1/2dl lunken melk

 

Til fyll

500g fersk dadler(som er myke) ta ut stein.

2ss rapsolje

3ss seasemfrø

 

Til pensle: pisk sammen egg og melk

1eggeplomme

3ss melk

 

Lager du fyll først,i en stekepanne ha 2ss olje over middelsvarme så tilsett dadler og seasemfrø,stek det på lav varm i ca 10 minutter og rør mens du røre til du får dadler blir myke og klissete.

Til deigen:

I en liten skål bland sammen tørrgjær ,1ts sukker og 1/2dl melk,la den stå til den begynne  å gjære.

Ha hvetemel ,kardemomme,nigellafrø,salt,bakepulver og sukker i kjøkkenmaskin ,balnd alt sammen

Kjør maskinen og tilsett  gjærblandingen , olje , egg og lunken melk litt litt til du får en smidig deig.

Ha deigen på kjøkkenbenken og del til 6 boller.Dekk med kjøkkenhåndkle og la de hvile 15 minutter.(deigen trenges ikke å heve)

Legg en bolle på kjøkkenbenken og kjevle den ut til tynne rektangel ,legg resten av endene i en bolle du kan bruke disse engang til.

Legg på fyll

Smur dadler masse over deigen 

Rulle den ut 

Til en pølse form og trille den med begge hendene

Til en lang pølse form 

Så trykk den forsiktig med hånda 

Skjær den i sånn passer biter

Forvarmt ovn ved 200c

Legg kakene i en stekebrett,gjør det samme til resten av deigen .

Pensle med egg og melk blandingen.

Stek midt i ovnen 13-15 minutter til de er litt gylden.

Du kan ha de i boks etter de er avkjølt , de holder seg bra i noen dager og kan fryses.

Utrolig gode og lukter himmelsk godt 🙂

Facebook Her
#jul  #dadler #sesamfrø