Til dere som er glad i lammekjøtt ,fårikålkjøtt med masse kjøtt og sprøtt fett her er noe som er kjempe godt til dere .Her en rett som vi lager i Irak og serveres enten med ris eller bør og noen ganger begge deler.Jo lenge la du kjøttet koke over svak varme jo bedre det blir.

Dere kan tilsett kikerter ,poteter sammen med lammekjøtt ,men det er mange hos oss som bruker bare lammekjøtt .

Tips til basmati ris ,viktig at du vasker risene flere ganger under vannet for å fo stivelse ut .Vannet skal være litt over risen og ikke mye fordi den skal ikke være klumpete ris men luftig/fluffy .Og ikke rør så mye i risen mens du la den små koke.Jeg bruker ofte en glass ris med en glass vann.

Ingredienser: 4 -5 personer

For kjøttgryte:

2kg lammekjøtt med bein /fårikålkjøtt

2 store løk ,grov hakket

1ts kebabkrydder Her

1ts karripulver,kan du lage den selv Her

1ts pepper

1/2ts gurkemeie

2ts salt ,etter smak

 

For ris:

2ss smør eller olje

315g basmati ris

4 1/2dl ,varmt vann

1ts salt

 

For vermicelli pasta

Vann som dekker pasta ca 1dl 

75g vermicelli (kort pasta)

3ss olje

1ss sukker

1/2ts kardemomme malt

1/2ts salt

 

Vask lammekjøtt godt under vannet så la vannet renner i en sil.

I en stor kjele over middels varme ha lammekjøtt (trenger ikke noe olje) og surre den litt ,ha på en klype salt og og snu kjøttet ofte i 5 minutter.

Ha løken over og bland alt sammen,stek i 2 minutter til

Tilsett alle krydder og stel videre i 3 minutter til 

Dekk med varmt vann og kok opp ,skumme av så ha på lokk og la den små koke i 1 time ,etter 1 time tilsett salt og ha på lokk igjen.


 

Kok videre over svak varme ,til kjøttet er mørt ca 1 time til.Smak til med salt og pepper.

For ris,Vasker du risen flere ganger under vannet ,så legg i et sørslag.

Ha smør eller olje i en kjele over varmen.

Tilsett risen med salt og surre i 1-2 min.

Tilsett vannet og kok opp.Ha på lokk og la den små koke over laveste varme i 15 minutter.Åpner du lokket og rør forsiktig med en gaffel ,ha på lokk tilbake og la den står på varme 10 minutter til.

For vermicelli 

Varm en stekepanne med olje ,tilsett pasta 

Og stek til den er brun,rør ofte

Dekk med vann ,tilsett sukker,salt og kardemomme.

La den små koke til vannet er fordampet .

Før du servere maten legg kjøttet i stekebrett,varm ovnen ved 250c bruk grillvarme.

Brun kjøttet på begge sidene raskt  i ovnen.

I en stor fat ha risen så øs over kraften fra lammekjøtt med løken.

Så vermicelli pasta og lammekjøtt.

Kjøttet var helt mørt og sprøtt utenfor ,med deilig ris og litt sødme fra vermicellipasta 🙂 

Serveres med raita Her ,salat og sterk chili saus .

Facebook Her 

#lammekjøtt #vermicelli #irakisk