Dehineh er husmannkost søt kake i Irak og nesten alle spise denne kaken ,er veldig gammel tradisjonskake.Enkelt ingredienser hvetemel,olje,sukker og kardemomme.det finnes forskjellige oppsikrifter men det er grunnoppsikrift.
Kaken er saftig og søt og har seig konsistens.
Her kommer en min oppsikrift.
Ingredienser:
420g hvetemel
2dl melk
3dl rapsolje
6dl sukker
1ss honning
1/2ts kardemomme
Kokosmasse
I en stor kjele ha melken på middels varme .(skal ikke kokes)
Før melken bygenner å koke tilsett 1d sukker en om gangen mens du røre.
Tilsett olje
Kardemomme
Og honning.Rør alt sammen.
Tilsett hvetemel litt om gangen mens du røre.
Her ser du hvordan ble diegen.Ta kjelen av varmen .
Ta frem en form 24x36cm,smør formen med litt tahini(seasem pure)eller olje.
Strø over kokosmasse.
Ringle over hele litt olje.
Hell over deigen i midten og spre diegen utover (bruke slikkepott ).
Strø over kokosmasse.Og ringle olje litt over.
Varm ovnen ved 150c ,sett den nederste i ca 30 mintter så sett den midten i ca 15 minutter,til det blir lys brun.
Ta kaken ut av ovnen ,avskjøl litt,kan spises mens den er litt varm.
Ønsker dere en fin dag 🙂
Fb Alibabasmat
ha en god helg 🙂
Gå gjerne inn på bloggen, besøk gjerne Facebook siden vår, trykk liker og del. Vis du er i mot mobbing 🙂
Følg oss gjerne på bloglovin og, finner knapp du trykker på, på høyre side av bloggen.
Du finner link til Facebook siden på bloggen under; Facebook
– Takk
Det så godt ut 🙂
Iselin Renée: Tusen takk for det 🙂