Det er en typa av kebab rett fra Irak ,molooki betyr kongelig,består av kebab (kjøttkaker) og grønnsaker som legges mellom stekt brød og dekker med litt tomatsaus og stekes i ovnen.God kebab med deilig sprø brød , Det er litt jobb her men det er alltid spennende å smake på noe nytt 🙂
Ingredienser:5 personer
Olje til steking
Kebab:
600g kjøttdeig,helst med fett
1 løk,finrevet
3ss frisk persille,finhakket
1ts kebabkrydder Her
1ts pepper
1ts salt
1ss hvetemel
Grønnsaker:
2 løk,i tynne skiver
1 grønn paprika,hakket
3 tomater,finhakket
1/2 mais boks.
1ts kebabkrydder Her
Litt salt og pepper
2ss frisk persille ,finhakket
4-5 brød Her
Tomatsaus:
2ss smør,smeltet
3ss tomatpurre
3dl varmt vann
1ts oregano
1ts spisskummen
1ts pepper
1/4ts chilipulver
1ts sukker
Litt salt
Revet ost,kan sløyfes
Lager du kebaben først,ha alle ingrediensene i en bolle
Bland alt sammen godt.
Ha litt vann på hånda og form til sånn finger form (18-20)
Ha litt olje i en jernstekepanne over høy varme og brunn kjøttet på begge sidene
Legg til side.
Ha litt olje i en annen stekepanne over middels varme ,tilsett løken og stek til den er blank og myk,legg paprika over og stek raskt så tomatene ,stek i 2 minutter,ha resten av ingrediensene og stek i 2 min til .Legg til side.
Tomatsausen,bland alle ingrediensene godt med en visp så legg til side.
Ha litt olje i jernstekepanne og legg brødet i store biter,stek på begge sidene raskt i noen sekunder
Og la de tørke over kjøkkenpapir.Gjør det samme til resten av brødet.
I en stor form,ha halv del av brødet i bunnen så grønnsakene
Kebab
Og resten av brødet
Hell over tomatsausen
Og revet ost om du vil.
Varm ovnen ved 200c og sett formen midt ,stek i 30-40 minutter ,til den blir litt sprø på toppen.
Retten er kjempe god ,kan ha salat ved siden 🙂
Facebook Her
#kebab #irakisk #brød