Fasolia /hvite bønner gryte som vi lager i Irak ofte med lammekjøtt og enkle ingredienser som hvitløk ,løk og litt krykker eller uten noe krydder .Jeg valgt kylling i stede for lammekjøtt ,og det ble kjempe god .
Ingredienser: 4-6 personer
350g hvite bønner
1 hel kylling,i biter
2 tørkede svart lime,prikk med en gaffel (kjøpes i utlandsk butikken) bruk presset halv sitron i stede for ,tilsette i slutten sammen med hakkede tomater.
1ts karri pulver
1/4ts gurkemeie
1/2ts salt
4ss olje
1 stor løk,hakket
5 hvitløksfedd,i tynne skiver
1 1/2ss tørkede bukkehornkløver blader Ikke pulver(kjøpes i utlandsk butikken) Kan sløyfes
4ss tomatpurre
1 boks hermetiske tomater hakkede
Salt og pepper
Om du her en trykkoker så legger du hvitebønner i og hel over vannet som dekker bønnene på 10cm.30-35 koke tid.Har du ikke trykkoker legger du bønnene i vann helst i flere timer ,så koker du de i rikelig vann ,skru ned varme og la den små koke med lokk i ca 1-2 timer til de er helt kokt.
Deler du kyllingen i biter,legg i en kjele og dekk med vann,kok opp og skumme av .ha karri ,gurkemeie ,salt og tørkede lime.Kok opp så skru ned varme og la den små koke i 15 minutter.(kyllingen skal ikke være helt gjennom stekt.
Ta kyllingen fra kjelen og fjern skinnet.sil kraften og la den små koke i 15 minutter.
Mens kraften koker ha en stor kjele med olje og sett over varme,tilsett løken og stek til den er blank og myk.
Tilsett kyllingen hvitløken og tørkede bukkehornkløver,fres i 4-5 minutter.
Tilsett tomatpurre og fres i 1-2 min
tomatene og bland alt sammen.
Så bønnene
Og kraften av kyllingen,salt og pepper.Bland alt sammen ,la den små koke i 20 -30 minutter.
Til kyllingen er gjennomstekt ,smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt ris.
Kjempe god gryte 🙂
Facebook Her
#bønner #irakisk #hvitløk #kylling