En typisk irakisk kake eller som vi kalle halawet gezer .Veldig gode og myke ,finnes flere måter å lage gulrot søte saker hos oss enten som grøt ,veldig myke ,fast og myke eller harde .Mine er faste og myke .

Du kan bruke pistasjnøtter også det er kjempe godt sammen.

Safran brukes mye i sånn type kaken ,du kan bruke lite som er blandt med 1/2dl varmt vann og tilsette inn sirup etter 10 minutter kokestid .Men jeg har ikke brukt safran fordi det er ikke alle hjemme liker det 🙂

Det er lett å lage denne kake men du må ha god tid  😀  

Ingredienser:

1kg gulrøtter

Vann ,til å koke gulrøttene

5dl sukker

5ss smør

2 1/2dl valnøtter,skjært i store biter

1 1/4dl hvetemel

1/4ss sitronsyre

1ss malt kardemomme

5dl vann ,fra gulrot væske

 

Skrell gulrøttene (skal være 1kg)

Rives fint ,bruk de smaleste hullene i rivjern.

Sånn skal være.

 

I en stor kjele ha revet guløtter sammen med vann som dekker gulrøttene på middels varme,la den små koke ca 45 minutter.

Etter 45 minutter.

I en sil ,press vannet fra gulrøttene litt omgangen .Spar 5dl av vannet.

Gulrøttene skal være nesten tørre fra vannet.

Lag sirup ,ha 5dl vannet fra gulrøttene i en kjele med sukker ,kok opp og la den små koke til den er litt tykk ca 20 minutter .Rør inn noen ganger .

Tilsett sitronsyre etter 15 minutter.

Skru av varme.

I en stor kjele på middels varme smelt smøret.

Tilsett gulrøttene og surre i 30 minutter.Bruk tresleiv og rør hele tiden for å unngå at gulrøttene brenner seg i bunnen.

Ser du at gulrøttene ble tørre.

Tilsett hvetemel og bland godt.

Tilsett sirup og rør ofte ,skru litt ned varme mens du røre (den tar lang tid ,over 2 timer på svake varme ,du kan ta en liten bit av deigen og la den avkjøle litt så se hvis den setter seg ikke fast i hendene eller kan være litt klissete , da betyr at den er ferdig.) Jo lengere du surre blir bedere og mørkere i fargen nesten som mørk brun farget.

Men ikke til deigen blir  veldig hard .

Deigen ble tykk og fin ,skru av varmen og tilsett kardemomme.

Og 2dl av valnøttene .

Bland alt godt sammen.

I en smurt form ,hell over deigen.

Og press ned ,bruk slikkepott .

Pensle litt over med smeltet smør,ha valnøtter (pistasjnøtter om du har) og press nøttene ned.

Avskjøll og skjær med kniv i biter.

Disse er myke og gode 🙂 

Kan fryses ned i en tett boks .

Dere kan gjerne stemme på meg http://www.saleduck.no/awards/food

Og alle er velkommen på min facebook Her

Ønsker dere en god dag 🙂

#gulrotkake #gulrot #irakisk #arabisk #nøtter