Spinat er godt selv om ikke alle barna er enig i det 🙂 men når du lager spinat på litt annerledes måte tror jeg at alle kommer å like det.Det er en populær grønnsak i de fleste steder i verden ,her jeg lagde det på en indisk vis med krydder ,yohurt, og hvitløk ,slik at du får en god smak med kremet konsistens.
Ingredienser: 5 personer
3ss smør
3ss olje
4 løk,i tynne skiver
3 hvitløksfedd,presset
1ss sorte sennepsfrø
2ts koriander,malt
2ts ingefær,malt
1ts gurkemeie
1ts chilipulver,etter smak
800g kyllingbryst,i biter
1 1/2dl yoghurt naturell
1dl kyllingkraft eller vann med 1 kyllingbuljong
1dl melk med 1ss maizena
450 spinat,frisk eller frosen ,hel , små biter eller finhakket
2ts brun sukker.
Salt ,etter smak
Ha smør og olje i en stor stekepanne eller gryte,tilsett løken og stek over svak varme til løken er myk ca 8-10 minutter
Tilsett alle krydder og 1/2ts salt og stek i 3 minutter over middels varme under omrøring til det lukter godt
Tilsett hvitløken og stek i 1 min
Ha i kyllingen og rør godt
Til kjøttet er dekket av krydder .skru opp varme og stek i ca 5 -6 minutter eller til kyllingen skiftet farge på alle sider,rør ofte.
Tilsett yoghurten,skru ned varme til middels og stek under omrøring i 4 minutter
Til yoghurten har trukket helt inn.Rør inn kylling kraft eller vann med kylling buljong,la den små koke i 10 minutter.Rør ofte.
Tilsett spinat ,brun sukker og melk med maizena ,bland godt sammen og la den små koke under lokk i 10 minutter under lokk.
Smak til med salt og chili.
Det ble kjempe god og alle fornøyde her hjemme 🙂
Serveres med ris .Vil du lage litt ekstra god smak til basmati risen så ha litt olje i en kjele over middels varme og tilsett 1ts karripulver ,ha over risen(risen mp vaskes flere ganger under vann) og fres i 2-3 minutter ,tilsett salt og vann som dekker risen litt over på 2-3cm ,kok opp ha på lokk og skru ned varme til laveste .La den små koke i 15 minutter.Så skru av varme og rør risen med en gaffel ha på lokk igjen og la den står i 10 minutter til.
Jeg stekt noen biter av poteter som er marinert med salt og karri i olje så blandt de med risen til slutt.
Facebook Her
#spinat #kylling #indisk #Alibabasmat
Ser kjempe godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk for det 😀