Kerala ligger i India og grunn oppsikriften her kommer fra samme område med litt vri fra meg .Sausen som jeg lagde sammen med kyllingen gitt retten kjempe god smak med saftig kylling.Retten skal være kjempe sterk men jeg brukt lite chili for at den skal passe alle voksne og barn.
Du kan bruke helst kylling med bein uten skinn om du har hjemme eller det går fint å bruke uten bein også.
Anbefaler dere å lage denne retten er utrolig god 🙂
Ingredienser:4-5 personer
1kg kyllingbryst ,i store biter
Marinade:
1ts gurkemeie pulver
1/4chili pulver,(bruk litt mer om du vil ha litt ekstra sterk)
1 presset saft fra lime
1ts salt
For masla (saus)
Olje
Smør
4 løk ,i skiver
1 hakkede tomater boks (legg den i sil og press væske ut,bruk kun tomatene uten væske)
1 grønn chili ,finhakket(du kan bruke chili fra boks)
1ss hvitløk,most
1ss ingefær,most
2ts koriander pulver
1ts garam masala Her
1ts paprikapulver
1/2ts svart sennepfrø
1/4ts fennikelfrø
1/4ts nellikpulver
1/8ts kardemomme
2 laurebærblad
1ts sukker
3dl kokosmelk
1dl fløte
1/2dl yoghurt
Salt
(du kan bruke en dråpe av rødfarget for å gi retten en deilig farget)
Ha kyllingen i en stor bolle og tilsett marinade.
Gni kyllingen godt ,legges i kjøleskapet minst halv time .
Ha hvitløk og ingefør i en morter.
Mos dem sammen med 1ss vann.
I en stor stekepanne ha litt olje på høy varme ,brun kyllingen i alle sidene .Stek litt om gangen.
Legg til side.
I samme stekepanne ha 2ss smør med 2ss olje på middels varme,tilsett løken sennep og fennikel,stek i noen minutter
Tilsett grønn chili,litt salt og sukker ,stek videre til den er blank og myk.
Tilsett resten av krydder.Fres i 2 minutter.
Tilsett hvitløk og ingefør.Fres i 1 minutt.
Tilsett tomatene.Og bland godt sammen.
H akyllingen tilbake i stekepanne.
Bland alt sammen .Stek i 5 minutter.
Tilsett kokosmelk og stek til kyllingen den er ferdig stekt i 10 -15 minutter på middels varme og uten lokk mens du røre ofte.
Sausen skal være bare litt igjen,ha over fløte ,yoghurt og (rød farget om du vil).Smak til med salt og chili,og blande alt sammen.
La den står over laveste varme i 2 minutter til
Pyntes med ristet cashewnøtter og ferske urter.
Serveres med ris og nanbrød Her
Facebook side Her
#indisk #masala #curry #chili #saus #tomater
å kjære vene, nå ble jeg sulten! tusen takk for alle de nydelige oppskriftene!
mia: Bare hyggelig 🙂 Tusen takk for en nydelig kommentar.