Hjemmelaget hvitløksdressing som er godt og passer til de fleste retter ,og til de som er glad i hvitløk 🙂 vi bruker ganske ofte hvitløksdressing i midtøsten og det finnes mange oppsikrifter og jeg har en gammel oppsikrift Her som har kraftig smak av hvitløk og uten egg.Men denne her er kjempe god og jeg tror at det passer til alle store og små .Hvitløksdressing har en mild smak av hvitløk.
Ha dere en fin kveld 🙂 .
Tips :du kan tilsette 1/2ss finhakket sylteagurk til hvitløksdressing .
Ingredienser:
1eggeblomme(romtemperatur)
1 1/2dl rapsolje(romtemperatur)
2ts sitronsaft
2dl creme fraiche
4-5hvitløksfedd
1/2ts havsalt
1ts edikk
1ts sennepfrø
1ts sukker
1/4ts cayennepepper
1/2ts tørket persille
Først lager du majones, pisk eggeblommet og tilsett olje gradvis, spe kun en tynn stråle mens du pisker ,til du har brukt halvparten av olje så tilsett sitronsaft og pisk sammen ,spe resten av olje i en tynn stråle mens du pisker .
Ha hvitløksfedd i skiver med havsalt i en morter
Mos hvitløken og tilsett edikk til du får en sånn lim hvitløk.
Ha sennepfrø i en morter også
Og male den fin
Bland hvitløken med majones så creme fraiche ,pisk godt sammen.
Så malt sennep,sukker og cayennepepper.
Og persille
Piskes sammen,smak til med salt .
Det ble 3dl dressing .
Jeg bruker sånn flaske for å beholde dressing.sett hvitløksdressing i kjøleskapet 1 timer før servering.
Det smakte sikkelig godt 🙂 passer til de fleste retter grillet kylling,fisk ,pommes frites.
Facebook side Her
#dressing #hvitløksdressing #majones #creme #fraiche
Hvis man ikke klarer å lage majones skjøl, hvor mye ferdig majones skal man bruke da?
Anonym: bytt ut eggeplomme og olje med ca 1,5 dl majones.
Anonym : Helt enig ca 1 ,5 dl ferdig majones 🙂