Her kommer rullekebab brød myke og veldig gode,hvis du vil ha brødet som smaker akkurart det samme du får i kebabsjappe så jeg garenterer deg at det er en riktig oppsikrift for det 🙂 men du må følge meg til å vise deg hvordan skal du lage det 😉
Ingredienser:
650g hvetemel
1ts salt
4dl lunket vann
3ss smør i rometempratur
5ss lunket vann
1ss sukker
3ts tørrgjær
Bland sammen i en liten skål 5ss vann ,sukker og tørrgjær .Visp det sammen litt og la det står til det begynner å gjære.
Ha hvetemel og salt i bakemaskin og rør det sammen så hell over gjærblandingen og vannet fire eller fem omganger mens maksinen elter så ha i smøre og elt videre ca 15 minutter(i siste 5 minutter elt deigen kraftig)
Her deigen er feridg.
Sånn skal være myk og litt klissete.
Ha to håndkler over å la den heves 1 time til 1 og halv i rometempratur(Alltid du må dekke over deigen kjøkkenhåndkler eller noe annet for at deigen for ikke luft og blir ikke tørr).
Ha mel på kjøkkenbenken og hell deigen over.Form til en stor bolle og bruk mel for arbeid.
Del diegen til 8 boller og ha de i brett med litt mel under bollene .
Dekk brettet godt med kjøkkenhåndkler og la den står 5 minutter.
Ha mel på benken og dyp en bolle i melet på begge sider.
Press deigen rundt med fingerne dine til en større runde.
Rist deigen fra melet godt.
Kjevler du deigen til en stor tynne og runde ,ser du på bildet hvor stor den er.
Forvarmt ovn minst halv time før du bake : ovnen må står på høyeste grader 250c ,jeg bruker grillvarme funskjon og stekebrettet er inni eller pizzastål (pizzastål kan kjøpes Her)
Strø litt melet på pizzaspaden og riste den så ha deigen over.(pizzaspade kan kjøpes Her) Ta den over pizzastål (Jeg setter pizzastål på den andre rille nedeste i ovn) eller stekebrett midt i ovnen
Stek i 3-4 minutter til det bloser seg og får litt gylden farget ikke mye.
Brødet ble stek under fordi pizzastål el stekebrett var veldig avrm
Brødet er feridg .
Ta brødet under to kjøkkenhåndkler
Eller legg brødet i en pose med en gang for å få 100% myke brød
Her alle 8 brød.
Ser du brødene er myke og ikke harde.
brødet kan fryses så tynes på kjøkkenbenken og varmes litt i ovnen
Håper dere kommer å prøve det 🙂
Facebook side Her
#Brød #rullebrød #kebabbrød #hjemmelaget
Hvilket smør bruker du ? Er det melange , soft eller ekte meierismør ?
Helt vanlig smør. Kjøper sånn 1kg pakke. Milda heter den. Er vel omtrent det samme som melange 🙂
Tusen takk…disse ingrediensene har jeg….og skal lage i kveld…eller i mårra…skal sende deg bilde på facebook av resultatet mitt hehehe 🙂
grete von hippie: Bare hyggelig 🙂 venter spent på bildet ,lykke til 😉
Sliter med at brødet blåser seg opp slik som ditt, blir mer små bobler og ikke en stor. Har du noen tips? Noe jeg gjør feil eller spiller det ingen rolle?
Jørn Edvard: Jeg tror de må heves nok, eller deigen for hard kanskje? Faktisk hvis du skal bruke brødet til kebab eller som rulle da trenger du ikke at brødet blåser seg mye 😉
ENDELIG! lett etter en slik oppskrift lenge! tusen takk!
Mathias: Bare hyggelig ? og tusen takk for kommentar en 🙂
Disse var knallgode😊 akkurat like gode som de vi har kjøpt.
Elisabeth: Takk for det, så bra det smakte 🙂
Tusen takk for bra oppskrift. Jeg ble plaget med st brødene ble for harde. Noen ble bra andre ble for harde. Jeg skyllet di harde i vann for å få di myke, det ble bra. Hva er trikset for å få brødene myke? Jeg brukte vanlig meierismør, kan det være derfor? Jeg tror ikke di ble stekt for lenge, deigen var myk og klissete, oppblåsning var også perfekt. Stekte ved 275°C med overvarme grillfunksjon i varm ovn på bakepapir til brødene så ut som dine.
Christian: hei du ,jeg har bare grillfunksjon i min ovn og derfor jeg har ikke mulighet til å bruke bare over varme ,også jeg bruker pizzastein som er inni ovnen og veldig varm så trenger ikke å ha varme under og over mens jeg steker brødet.Viktig at du forvarme ovnen før du bake brødet.Jeg anbefaler deg å sette en stekebrett i ovnen før du bake så lufter du brødet over den varme stekebrett å steke i 3-4 minutter .Ta brødet med en gang den blåser seg opp og får litt lys farget på toppen så legger du brødet under kjøkkenhåndkle over og under.Du kan også bruker under og over varme .Håper at brødet blir bedre neste gang.
Christian: en ting til ,legg brødet i en pose mens de er litt varme 🙂
Tusen takk for oppskrift 😊
Marion: bare hyggelig 🙂
Lurer på om kjøkkenhåndklene skal være tørre elle litt fuktige når du pakker dem inn. =)
Veronica: hvis det er til deigen så fuktige Men til brødet det går fint med tørre 🙂
Denne gleder jeg meg til å prøve. har prøvd mange forskjellige kebabrulldeiger,men denne så bare perfekt ut 🙂
Har du oppskrift på den hvite gode dressingen også?
Vanja: hyggelig å høre 🙂 hjemmelaget rullekebab brød er kjempe gode og passer perfekt til dressingen og alt mulig.
Har kebabsaus , hvitløksdressing som du finner i bloggen min 🙂
Gode brød. Kor store bør dei være? Mine vart nok litt tjukke. Funka bra med grill på 250 grader og stekeplate inni ovnen slik at den var veldig varm.
Randi Gjesdal Fagerheim: Du kan lage akkurat den størrelsen du synes passer bra, men ja de bør være tynne.
Tusen takk for fantastisk god oppskrift. Ungene og jeg elsker denne kebaben.
Anonym: Bare hyeggelig 🙂 så koselig at dere likte kylling kebab så godt 😀
takk for at du deler oppskrift, har nettopp prøvd den å alle ble velykket lukter godt gjør d og 🙂
Ann Kristin: Bare hyggelig 🙂 så fint at dere likte det .takk for tilbakemeldingen 🙂
Holder på å lage rullekebab brødet nå. Har du noen tips til hvordan jeg kan få den kjevlet ut så tynn som mulig? Bruker silikonmatte og endel mel over og under deigen. Bruker en stor kjevle som denne http://www.trigonor.no/Media/Cache/Images/1/5/WEB_Image%20Kjevle%20til%20voksne%20i%20tre%20447752174.Jpeg
Har sett på noen youtube videoer at de kaster deigen rundt og rundt for å strekke den ut. Er dette mulig med denne deigen eller må man kanskje tilsette noe ekstra?
Takker for svar
Erlend: Du kan kjevle deigen veldig tynn og strekke den forsiktig med begge hendene , og det gjør ikke noe om det blir noen hull i deigen da slipper det å heve på alle sidene sammen.
Ok, lefsene ble meget bra. Eneste var at jeg hadde kanskje tatt litt for mye mel i dem, da lefsen ikke blåste seg opp til en stor ball, men mange bobler istede. Men smaken var bra. Om jeg kunne ønsket noe, så var det å få de enda litt tynnere. Denne lefsen var topp kvalitet!
Erlend: så bra at du likte det 😀 prøv å banke hvetemel fra deigen før du steke den .
Supert!!! Tusen takk! Begynner å følge bloggen din nå.
Har klart lammekjøtt så nå blir det rullekebab imorgen.
Kjøpte fårikålkjøtt og langtidsstekte i ovnen ned diverse krydder, løk og hvitløk. Fantastisk kjøtt. Med ditt brød blir dette magisk! Takk igjen 😀 🍞
phillip: Så hyggelig å høre 🙂 Det høres kjempe godt ut . Takk for kommentaren og ha en fin dag 🙂
Skal prøve nå. Deigen ser bra ut så langt. Står til heving. Takk for oppskrift.
Jørn meszaros: Så bra 🙂 Bare hyggelig .
Er det mulig og steke dem på takke i stede for i ovn?
Marthe: Ja det går helt fint . bare snu de på begge sidene for at de bli stekt godt.