Kasheer er kjøttpålegg lages mye i Algeria og det finnes i forskjellige typer og farger .Mange bruker kylling i pålegg med krydder og litt ost .Siden jeg har en påleggform så tenkt meg å lage det .Utrolig morsomt å ha en hjemmelaget kyllingpålegg fra bunnen , Kanskje dere vil prøve det og 🙂

 

Ingredienser:

600g kyllingbryst

3 egg

3 stk la vche gui rit ost ,eller 3ss phildelphia ost

4ss potet mel

1/2dl rapsolje

1/2dl olivenolje

1ts spisskummen,malt

1ts paprikapulver

1ts hvitløkspulver

1ts svart pepper

1ts koriander frø,grov knust

1 kyllingbuljong

1ts harisa ,kan brukes hva som helst chilipurre eller sambal oelek

1ts salt

Du kan tilsette grønne oliven i skiver,og rød mat farge.Men jeg brukt ikke begge deler.

 

Påleggsform kan kjøpes Her

Kvern kyllingen i en kjøkkenmaskin .

Bruk de minste hull i kjøkkenmaskin.

Rør kjøttet sammen med en spiseskje.

Ha resten av ingredienser i en blender 

Og kjør maskinen til alt har blandt seg sammen.

Ha kyllingen over i blenderen eller food processor og kjør til ferse konsistens.

Legg en pose (som følger med påleggform) i formen så stapper du kjøttet ned med en skje.

Surrer du to ganger og bretter pose noen ganger.

Så presser du på den plata med fjøra

så tvinger du på lokket.

 

Legg formen i en stor kjele med vann på 80grader(vannet skal IKKE kokes)  ca 2 timer ,for å få 85-90 grader kjerne temp.steketermometer trenger du bare mot slutten for å sjekke kjerne temp

Kjøl ned i iskaldt vann med en gang ,sett formen i kjøleskapet 6 timer eller til neste dag.bruk varmevann på forma for å får kjøtt til å slippe.

Skjærer du kjøttet med en skarp kniv.

Kyllingpålegg ble kjempe god og alle likte det så godt her hjemme 🙂

Serveres med salat og oliven eller på brødskive.

Facebook side Her

#pålegg #kasheer #Algerisk #kyllingpålegg