Karri er en blanding av mange krydder,som spisskummen,gurkemeie ,nelikk,chili,koriander ,sennep, bukkehornkløver og andre krydder.Det finnes mange forskjellige karri blanding ,så de er ikke like ingredienser men hoved er koriander,gurkemeie ,spisskummen og chili.
Vi i sør Irak lager krydderblandinger før mange år siden og krydder kommet til oss fra India og Pakistan så vi selger det videre .
Her kommer min oppsikrift som du kan lage hjemme 🙂
Ingredienser:
2ss hel koriander
1 1/2ss gurkemeie
1ss hel spisskummen
1 laurbærblad
1 hel kanel
2 små tørkede chili ,eller 1ts cayennepepper
1ts bukkehornkløver eller sennep
1ts løkspulver
1ts hvitløkspulver
1/2ts svart pepper
1/2ts malt nellik
1/2ts fennikelfrø
(det er ikke alle ingrediensene på bildet her)
I en tørr stekepanne ha koriander,spisskummen,kanel,chili og laubærblad ,riste krydder i 2 minutter så avkjøl.
I en blender ha de ristet krydder og malt sammen og kjør blenderen til de er finmalt.
I en morter ha alle krydder (om de ble ikke helt finmalt) og knuse de fint.Eller bruk en sil for å få bare de malte krydder.
Ha karri krydder i en tett boks.
Facebook Her
#hjemmelaget #krydder #curry #karri
spennende ! Må prøves
Jeg er så utrolig glad i karri, og dette skal virkelig prøves 😀
Kjempefin oppskrift!!!
Trine: lykke til 🙂
Kristina: karri er veldig godt,vi bruker det ganske mye i maten 🙂 håper du kommer å like hjemmelaget karri 🙂
Jøss, jeg trodde karri var 1 krydder, men ser det er en blanding av flere sorter. Bruker det mest i fiskeboller og hvit saus 🙂
Lisbet: Ja karri krydder er en blandingen av forskjellige krydder 🙂 og det finnes karriblader som brukes indiske curry retter som her god smak ,men karriblader smaker ikke samme som karri krydder blandingen 🙂
det så godt ut 😀
har forresten ukens blogg konkurranse på bloggen, gjerne ta en titt!
Hege Kristin: Takk for det 🙂 det skal jeg gjøre 😀