Det var før to dager siden jeg skulle lage våruller så jeg fant ikke filodeig i butikken ,så jeg bestemt meg å lage den fra bunnen siden jeg har tid hjemme.
Jeg ble overrasket at det gikk veldig bra og det var lett å lage filodeig fra bunnen.Det tar lang tid og trenges tålmodighet men om du får ikke kjøpt filodeig i butikken eller du elsker å lage mat fra bunnen så jeg anbefaler deg å prøve denne oppsikriften.
Du kan lage våruller ,sambosa eller baklawa med disse .
Ha dere en fin dag 🙂
Ingredienser:40stk
For deigen:
560g hvetemel
1ts salt
1.58dl smeltet smør
3.56dl melk varm,eller vann
2ts hvit edikk
For å jobbe med deigen:
260g maisstivelse pulver
4ss hvetemel
I kjøkkenmaskin bland sammen hvetemel og salt ,tilsett smøret og edikk og melken litt om gangen ,bruk k visp
Når deigen er nesten klar bruk deigkrok og elt i 8 minutter
Ha deigen på kjøkkenbenken og elt i 2 minutter.Ha den i en bolle og dekk med plastfolje ,la den hvile minst to timer eller mer.
Maisstivelse pakke.
Bruk den som er pulver ligner på potet mel.
I en skpl bland sammen maisstivelse og hvetemel.
Del diegn til fire like.(her jeg brukt først bare halv deigen)
Så del de to til fire.
rulle disse som pølser.
Og del til 20stk like
Som jeg sagt jeg brukt først halv deigen så her er 20st .
Form til små bolle og dekk med kjøkkenhåndkle.
Ha litt av hvetemel og maisstivelse på kjøkkenbenken og kjevle til runde 14-15cm
Ha 1 liten ts av maisstivelse blandingen over.
Og legg til side,kjevle en til og legg over den første og dekk med en lite ts av maisstivelse.
Gjør det samme til 10 stk og legg opp hverandre.
Kjevler du alle 10stk sammen så snu alle sammen og dra/strekk fra kantene litt
Så kjevle igjen til 30cm eller mer.
Åpner du fra kantene forsiktig og se at de sitter ikke sammen.
Ha en isboks over 10tsk filodeig og skjær til firekant eller runde som du vil.
Pakk hver 10stk i plastfolje (rulles i plastfolje som en pølse)og legg i kjøleskapet om du skal bruke disse samme dag eller i fryser.Det er viktig å pakke de godt i plastfolje for å unngå at filodeigen blir tørr.
Når du skal åpne filodeigen fra hverandre så åpner veldig forsiktig.Jeg lagt 40stk og alle ble veldig fine og tynne 🙂
Facebook side Her
#filodeig #hvetemel #hjemmelaget #våruller
De så fantastiske ut 🙂 Nå har jeg kjøpt granateplepure. De påstod på butikken at det var det samme som sirup. Nå er jeg klar til å prøve auberginrullene dine men det blir ikke neste uke 🙂 Men det skal bli 🙂
Mariann Sæther Tokle: Ja det er sikkert samme granateplesirup 🙂 fint å høre at du skal lage aubergineruller ,de er kjempe gode ,ønsker deg en riktig god dag og god mat 🙂
Mariann Sæther Tokle: Ja det er sikkert samme granateplesirup 🙂 fint å høre at du skal lage aubergineruller ,de er kjempe gode ,ønsker deg en riktig god dag og god mat 🙂
Så kult! Jeg har aldri tenkt over at man kan lage det selv! Hvor lang tid tok det?
Pia: Det kommer ann på om du er raskt eller ikke mens du jobber ,men jeg anbefaler deg å prøve første gang så det blir lettere og lettere etterhvert.Husker ikke faktisk akkurat hvor lang det tok ,kanskje 2 timer men det var kult og spennende 🙂 lykke til .
Så kult! Jeg har aldri tenkt over at man kan lage det selv! Hvor lang tid tok det?
Pia: Det kommer ann på om du er raskt eller ikke mens du jobber ,men jeg anbefaler deg å prøve første gang så det blir lettere og lettere etterhvert.Husker ikke faktisk akkurat hvor lang det tok ,kanskje 2 timer men det var kult og spennende 🙂 lykke til .
Kan man bruke kikertsmel-, maismel eller bønnemel istedet for hvete? Skal lage til allergikere…
Marianne: Dessverre jeg har ikke prøvd før så vet ikke.Jeg tror konsistensen blir ikke det samme .Men man kan prøve uansett .
Kan man bruke kikertsmel-, maismel eller bønnemel istedet for hvete? Skal lage til allergikere…
Marianne: Dessverre jeg har ikke prøvd før så vet ikke.Jeg tror konsistensen blir ikke det samme .Men man kan prøve uansett .
Du verden, så flott med oppskrift på filodeig. Tusen takk. 🙂
Du verden, så flott med oppskrift på filodeig. Tusen takk. 🙂
Endelig fant jeg oppskrift på denne deigen. Tusen takk!
Raffen: Bare hyggelig 🙂
Endelig fant jeg oppskrift på denne deigen. Tusen takk!
Raffen: Bare hyggelig 🙂
Kan en lage med speltmel i stedet for hvetemel.
Anonym: Vet faktisk ikke men du kan prøve og gi meg gjerne tilbakemeldingen om hvordan det gikk .
Kan en lage med speltmel i stedet for hvetemel.
Anonym: Vet faktisk ikke men du kan prøve og gi meg gjerne tilbakemeldingen om hvordan det gikk .
Hva brukte du maisstivelsen til? Og er det det samme som potetmel?
Kamilla: Hei, jeg brukt det slik at filodeig setter seg ikke sammen . nei det er ikke som potetmel . du finner maizena mel i buteken 🙂
Hva brukte du maisstivelsen til? Og er det det samme som potetmel?
Kamilla: Hei, jeg brukt det slik at filodeig setter seg ikke sammen . nei det er ikke som potetmel . du finner maizena mel i buteken 🙂
For en flott oppskrift! Bra jobba😊
Thea: Takk for det 🙂
For en flott oppskrift! Bra jobba😊
Thea: Takk for det 🙂