Aioli er en kald saus kommer fra spania ,sausen består av hvitløk ,olje,hvitløk ,sitron,eddik og salt ,og det finner ulike måter å lage den på .
Aioli serveres med kjøttmat,grillet og andre mat.
Her er min oppsikrift 🙂
Ingredienser:(alle skal være i romtemperert)
1 eggeplommet
2dl rapsolje(solsikkeolje)
1/2dl olivenolje(du kan bruke bare vanlig olje om du ikke vil ha olivenolje i sausen )
1/4ts dijonsennep(jeg brukt sterk sennep fra Idun)
1/2ts salt
1ts sitron
1ts edikk
1ss iskaldt vann
2 hvitløksfedd,presset
litt pepper
1/2ts persille(kan sløyfes)
Bland olje og olivenolje sammen ,legg til side.
I en stor bolle ha eggeplommet,hvitløk,sitron,salt,sennep og edikk,visp alt sammen .
Tillsett oljen sakte i en tynne stråle mens du visper kraftig og når du fått en tykk saus ta en pause 🙂
Når er du halveis av oljen tilsett 1ss kaldt vann og visp.Tillset resten av oljen i en tynne stråler mens du visper .
Til alt oljen er ferdig ,har du en tykk Aioli ,tilsett pepper og persille om du liker det.
Sausen holder seg fin i kjøleskapet en uke eller to.
ønsker dere en fin dag 🙂
Fb Her
#hjemmelaget #aioli #saus #hvitløk #olje
Titter innom for å ønske deg en finfin torsdagskveld! Snart helg :))
Så koselig å se deg i bloggen min 🙂 ønsker deg en herlig torsdagskveld 🙂
Tusen takk for de fine kommentarene dine 😀