Det finnes mange bra oppsikrifter på nett til hjemmepakte pitabrød men den som skiller seg ut her og jeg synes det er viktigste at mange får brød som tykk under og veldig tynn og sprø på toppen ,slik at maten faller av brødet som det er i mange oppsikrifter.Her jeg legger ut en oppsikrift og hvordan heves og stekes som gi deg en gode ,luftige og like tykk under og på toppen.Jeg har lagt ut oppsikrift til hjemmebakte pitabrød i stekepanne Her som er gode og like bra.
Tips: ikke kjevle brødene så mye og ikke for tynn.Ovnen skal være på maks varme med stekebrett inni.Bruk hendene for å forme deigen til en runde brød i stede for å bruke en kjevle.
Ingredienser:10 stk
12dl hvetemel
2dl melk,lunkent
2 1/2 dl vann,lunkent
1ss tørrgjær
2ts sukker
2ss olivenolje
1 1/2ts bakepulver
2ts salt
1ss rapsolje for å smøre bolle og deigen.
Bland sammen 1/2dl lunket vann med tørrgjær ,olivenolje og sukker,la den står i 10 minutter.
I kjøkkenmaskin ha hvetemel,salt og bakepulver,bland alt sammen.Tilsett gjærblandingen og kjør maskin så tilsett melk og resten vannet(det kan hende at du trenger ikke å tilsette hele vannet ) litt litt til du får en myk og smidig deig .Elt i 8 minutter,ha deigen på kjøkkenbanken med litt mel og elt i 2 minutter.Smør en stor bolle med litt olje og ha deigen i ,dekk med plastfolje og kjøkkenhåndkle.Heves til dobbel størrelse ca 1 time til 1 time og halv.(du kan se elting og heving Her)
Ha deigen på melet kjøkkenbenken og elt i 1-2 min.Del til 10 like emner. Trill emnene til boller og la de hvile 20 minutter på kjøkkenbenken ,dekk med en fuktig kjøkkenhåndkle.
Sett stekovnen på maks varme 275 grader (over- og undervarme) med en stekebrett inni ovnen.
Dekk en bolle med litt mel over og under så press med begge hendene ned ,så rist brødet fra melet og kjevle bollene på begge sidene ut til runde, flate brød men litt tykk(jeg brukt bare hendene), ca 15 cm i diameter.
Legg alle mellom to fuktige kjøkkenhåndkle.La de hvile i 20 minutter.
Løfter du brødene forsiktig på(stør litt mel på bakepapir) bakepapirkledt stekebrett, 4 på hvert brett.Ta den varme stekebrett fra ovnen og dra bakepapir med brødene til den varme og stek brødene midt i ovnen i ca 4-6 minutter
Stek til brødene får litt farge.Avkjøl pitabrødene på rist,dekk med en kjøkkenhåndkle til servering.
Pitabrødene ble helt perfekt.
Ble stekt under også.
Ble det like tykk på hver side 🙂
Luftige og gode 🙂
Du kan fint frys ned brødene ,la pitaene tine på benken og varm litt i ovnen før servering.
Serveres med hjemmelaget kebab,falafel ,hummus osv som du finner i bloggen min.
Facebook Her ,del gjerne 🙂 .
#pitabrød #arabisk #hjemmebakte #hvetemel #godt #baking
nam kan tenke meg de ble myke og gode:D
eveliin: Ja de ble myke og gode 😀
De så kjempe gode ut! Ha en fin dag 🙂
Linneah Dimitrova: Takk for det , ha en fin dag 🙂
Takk for oppskrift og for tips til. det er ofte slike små tips som gjør forskjellen på hvor vellykket det blir
maiken: Bare hyggelig , ha en fin kveld 🙂
Disse såg kjempe gode ut. Denne oppskriften skal eg prøve. Ha en kjempe fin dag videre.
Takk for det 🙂 og ønsker deg en riktig fin dag.
Kan man fryse disse til oppbevaring?
Lars Arne: Hei, ja du kan det .