Jeg har en gammel og god oppskrift til Nanbrød Her med mer forklaring men i dag jeg lagde nanbrød med litt annerledes oppskrift som innholder sammalt hvete og stekt brødet på pizzastein fra TheChef Her ,brødet ble helt nydelig med 3 min steketid,godt stekt og veldig bra konsistens .Når vi lager brød i utlandet vi bruker ofte blandingen av hvetemel og sammalt hvete fin ,det gir brødet en god smak og bedre konsistens .
3 nanbrød store
Ingredienser:
400g hvetemel
100g sammalt hvete fin
3dl melk,lunknet
4ts tørrgjær
4ts sukker
1ss nigellafrø
1ts bakepulver
1ts timian
1ts garam masala
1 1/2ts salt
1/2ts gurkemeie
1/2ts hvitløkspulver
1/2ts løkpulver
1/4ts chilipulver
1 egg ,pisket
100g yoghurt
2ss smeltet smør
I en skål bland sammen melk,gjær og sukker ,la den står 10-15 min.
Bland sammen sammalt hvete , halv parten av hvetemel ,bakepulver,salt og nigellafrø alle krydder i kjøkkenmaskin., så tilsett melkblandingen , yoghurt,egg ,smør og mens du elte tilsett resten av hvetemel litt om gangen til du får en smidig og myk deig (elt i 10 min).Dekk med plasfolje eller kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse 1 time til en og halv time.
Ha deigen på kjøkkenbenken og elt i 1 min ,del til 3 boller.Dekk med plastfolje.
Varm ovnen på maks varme grillfunksjon med pizzastål inni midt i ovnen (pizzastål kan kjøpes Her)
Ha en bolle på kjøkken benken med mel under og over så presser du ned med hendene og åpner du deigen med hendene og det gjør ikke noe om det blir noe hull i deign.til du får en stor runde brød.
Ha litt mel på pizzaspade(kan kjøpes Her) og ha brødet over .
Stekes i 3 min til den får litt farget.
Tar du brødet med pizzaspade.
Det ble store bobler i brødet uten at det blåste seg opp som pita brød og det er fordi deigen har noen steder veldig tynnere enn resten .
Ser du at nanbrød ble godt stekt på toppen
Og under selv om jeg hadde ikke noe varme under,og brødet er myk og ikke hard .
Jeg pensle nanbrød med litt smør ,det gir god smak 🙂 Du kan blande smør med frikse uerter også .
Dekk med kjøkkenhåndkle til servering .Kan fryses og tines på kjøkkenbenken så varmes litt i ovnen.
Facebook side Her
#nanbrød #nan #sammalt #hvete #krydder
Det ser rett og slett nydelig ut!
Synes du burde lage et event og invitere folk som følger bloggen til prøvesmaking! 😉
Arbeidskar: Det er en bra idé ,kanskje kommer å gjøre det en dag 🙂 Nå er i Sverige så det er litt langt å kjøre til meg 😉
Tror nok den maten din er verdt en kjøretur! 😉
Arbeidskar: Takk for det 😀