Den dessert kommer fra Syria og lages i andre arabiske land med mest kjent for meg fra Syria ,deigen lager av en arabisk ost som man kan bruke mozzarella ost i stede for og semulegryn.Fylles med ost krem .Og dekkes med sirup og litt pistasjnøtter.
Hvis dere er ikke glad i rose vann så kan dere bruke vanilje i stede for det funker bra 🙂
Jeg ble spurt om den dessert før noen dager siden og har kommer oppskriften.
Tips: for at du skal ha en fast krem som har bedre konsistens så jeg anbefaler og ha 2 liter hel melk i en kjele så la den på varme til melken blir 92 grader den skal ikke kokes ,bruk steketermometer .Ta melken av varmen og tilsett 1 1/2ss edikk ,rør med hullsleiv litt og ser du at osten samle seg,la den står 30 min på kjøkkenbenken.Tar du osten med en sil eller hullsleiv og press vannet ut av osten i en sil.La den står 30 min til.Du kan ser Her .Når osten er ferdig tilsett den over kremen som du det står nede i oppskriften ,når kremen har tyknet slå av varme og tilsett osten rør 5 min så bruk mikser og bland sammen godt.Avkjøl og dekk så la den står 1 time eller mer i kjøleskapet.(jeg hadde ikke tid for lage den denne gangen med jeg gjørt det før og det ble veldig bra.
Ingredienser:
For deigen:
3 1/2dl vann
4ss sukker
3dl semulegryn,helst finmalt
350g mozarella, i tynne strimler
1ts rose vann
For kremen
4dl melk
3dl fløte
1 1/2dl maizena
1 1/2dl sukker
1/4ts kardemomme
1ts sitron
1ts rose vann
For sirup:
1 1/4dl vann
3dl sukker
1/2ts sitronsaft
Pynt med malt pistasjnøtter.
Først lager du kremen,I en kjele bland alle ingrediensene over middels varme,la den små koke i 20 min ,rør ofte til du får en tykk krem .
Legg i en skål ,avkjøl og dekk med plastfolje,la den står i kjøleskapet.
For sirup,ha sukker ,vann og sitron i en kjele over middels varme,kok opp og la den små koke i 15 minutter til den tykner.Avkjøl så ha på lokk og la den står på kjøkkenbenken.
For deigen:
Før du lager deigen ha plastfolje over kjøkkenbenken og pensle plastfolje med 2-3 ss av sirup.
I en kjele eller stekepanne ha vannet ,kok opp og tilsett sukker rør litt ,skru ned varme til laveste.
Tilsett semulegryn og rør fort med en tresleiv og tilsett mozzarella med en gang ,rør alltid til du får en myk deig ,og sørg at osten har blandt seg med semulegryn og tilsett rose vann(om deigen er for hardt tilsett litt mer vann)
Ta deigen(mens den er varm) med en gang over plastfolje så bretter du deigen 4-6 ganger med hendene eller slikkepott ,pensle deigen med litt sirup,så dekk med plastfolje
Og kjevle til en stor og tynn
rektangel ,skjær kantene.La den står 5 minutter .Så ha litt av kremen i kanten og rull deigen over kremen to ganger
Så skjærer du langt med en kniv.gjør det samme til deigen ha opp kremen rull så skjærer du.Jeg fikk 3 lange ruller.
Pakk hver rulle med plastfolje og la den står i kjøleskapet 1 time eller mer.
Før servering heller du over litt sirup og strø over pistasjnøtter.
Så skjærer du i firekanter eller som du vil.Du kan skjære først så heller over sirup og strø over nøtter.
Utrolig gode men trenger en god tid og litt tålmodighet 😀
Facebook Her
#Dessert #arabisk #ost #nøtter #sirup
åj dette var spennende og litt annet enn hva jeg pleier å spise! Tusen takk for tips!
Ida Øverland: Bare hyggelig,ja det er litt annet enn norske dessert og smaken men det var godt og noe nytt 🙂
Tusen hjertelig takk for oppskrift! Dette skal jeg lage.
Jorun: Bare hyggelig ,venter på tilbakemeldingen 🙂 lykke til.