Fårikålkjøtt kan man lage ikke bare med kål men det finnes utrolig mange retter som passer perfekt med fårikålkjøtt som den her ,med tre typer av bønner og kikerter .
Jeg synes at gryte blir mye bedre i smak med lammekjøtt i stede for oksekjøtt,fordig lam har mer fett enn okse og hvis kjøttet er med bein det blir best .
Oppskriften her gjørt på irakisk vis som serveres med brød Her ofte og noen ganger med rise eller begge to sammen.
Det var kjempe god og kjøttet utrolig mørt og detter av beina 🙂
Tips: du kan bruke hva som helst bønner du her eller finner du i butikken som mungbønner den blir kokt fort .Men pass på at bønnene er ikke like på koketid.Kikerter best å legges i vann flere timer før de kokes .Tørkede lime finnes i utlandske butikker men hvis du finnner ikke så bruk 1/4ts sitronsyre i stede for eller saft fra 1 lime .
Ønsker dere en fin dag 🙂
Ingredienser:5-6 personer
Olje for steking
1400g fårikalkjøtt
1/2ts karri
1/2ts gurkemeie
1ts rosmarin
2 laubærblader
1 løk,i store skiver
1dl kidneybønner
1dl kikerter
1dl hvite bønner
1dl mungbønner
1 løk ,i skiver
4 hvitløksfedd,delt til to
1ts syvkrydder Her
1ts karri
1/2ts ingefær pulver
1/4ts chili pulver
4ss tomatpurre
2 tørkede lime,stikke 3-4 hull i hver tørkede lime med en gaffel
1 boks passerte tomater eller finkrossade tomater
2ts sukker
Salt og pepper
Vask bønner og koke i vann til de er gjennom kokt ,legges i et dørslag (i trykkoker tar 20 min,på vanlig gryte 1 1/2-2 timer )
Ha litt olje i stekepanne over høy varme og brun kjøttet på begge sidene .
I en stor gryte ha kjøttet og dek med vann ,kok opp å skumme av ,tilsett 1/2ts karri ,1/2ts gurkemeie,rosmarin,laubærblader og løken .Ha på lokk og la den små koke til kjøttet er mørt ca 1 og halv time.
Legg kjøttet i et dørslag,og sil kraften.Ta vare på 1 liter av kraften.
I samme gryte ha litt olje over middles varme og legg kjøttet,løken,hvitløk og resten av krydder ,stek i 2-3 minutter.
Tilsett tomatpurre og surre litt.
Så bønner med tørkede lime og bland alt sammen.
Så tilsett passerte tomater
1 liter av kraften ,sukker,salt og pepper.Ha på lokke og la den små koke 20 minutter ,rør av og til.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt ris.
Det var utrolig godt med deilig smak.du kan presse ned tørkede lime med en gaffal for å få litt syre om du vil 🙂
Facebook Her
#kidneybønner #hvitebønner #kikerter #mungbønner #arabisk #fårikålkjøtt
Så veldig veldig godt ut (:
Henriette Celin: Det var veldig godt og 🙂 Takk for det 😀