Mtebbel lages av grillet aubergine med tahini,hvtiløk og yoghurt.Er veldig kjent tilbehør i midtøsten og det finnes forskjellige måter å lage den på men her er god oppsikrift ,tar fra deg kort tid å lage 🙂
Ingredienser:
1 stor aubergine 350g
1 hvitløksfedd
1/4ts salt
1/2ss sitron saft
1ss tahini(kjøpes i utlandske butikk,Eruocash)
1 1/2 ss yoghurt
1 isbit(gir mtebbel en din farget)
olivenolje
sumak
Lager du først huller i aubergine med kniv.
Grilles i ovnen til det blir sprø på skinnet og mykt inni.
Legges i kaldt vann et stund.
Ta skinnet av ,
I en blender ha aubergine med hvitløk,tahini,salt,sitron og kjør blenderen til alt er most.
Tilsett yoghurt og isbit og kjør blenderen til alt er most.
Smak til med salt(ha mer tahini om du liker det)
Hell over en liten skål ,ta på olivenolje og sumak(vi bruker og granateplesirup oppi)
Spiser med arabisk brød,finner du oppsikrifter i min blogg.
Ønsker dere en fin dag.
FbHer
#mtebbel #grillet #aubergine #hjemmelaget