Khachapuri Brød kommer fra Georgia og det er en vedlig kjent brød der ,Brød fylles med ost som heter suluguni som er litt sur ,salt og har egen smak men siden jeg har ikke osten og så brukt gul ost med mozzarella og litt feta ost.Du får brødet enten med ost på toppen eller uten .Det er kjempe god brød og kan serveres ved siden av mat eller spise brødet uten noe ved siden 🙂
Ingredienser: for 1-2 brød
Deigen:
350g hvetemel
2 1/2dl vann eller melk,lunknent
1ts salt
1ss sukker
2ts tørrgjær
40g smør i biter,i romtemperatur
fyll: 150g gul ost ,150g mozzarella og 50g fetaost(feta ost jan sløyfes) bland alt sammen.
For pensling 1 pisket egg
Litt revet ost på toppen
Bland sammen vannet ,tørrgjær og sukker ,la den står 10 min ,så ha i salt
Og tilsett mel litt om gangen mens du elte
Så tilsett smøret mens du elte
Elt videre til deigen slipper bolle.(elting skal være i 10 min)
Ha deigen i bolle og strø over litt mel ,dekk med plastfolje eller kjøkkenhåndkle.La den heve 1 time til 1 og halv time.
Deigen skal heve til dobbel størrelse.
Ha deigen på kjøkkenbenken og press ned .
Ha litt mel under og over så skjevler du til litt runde brød.
Ha osten i midten
Så samler du endene og lokk deigen som en bolle.
Ha litt mel under og over.
Så skjevler du forsiktig med hjelp av litt mel til du får en stor runde brød men ikke for tynn.Lag hull i midten men ikke helt til bunnen.
Ha litt mel over pizzaspade om du har så legg deigen over.
Pensle med egg.
Og strø over revet ost ,kan sløyfes.
Forvarmt ovn ved 220c og stek i ca 20 minutter til den er gylden ,jeg stekt brødet over pizzastål (kan kjøpes Her) eller over stekebrett.Men det er viktig at pizzastål eller stekebrett skal være i ovnen før du sette brødet for å få en sprø bunn.Jeg brukt kun over varme siden pizzastål er veldig varm .Men bruk under og over varme om du skal bruke vanlig stekebrett.
Bunnen ble godt stekt.
Server brødet mens den er varm
Og skjær brødet som pizza i tre kanter.
Det var kjempe god med deilig smeltet ost 🙂
Facebook Her
#brød #Khachapuri #georkisk #ost
Det så kjempegodt ut!
Elisabeth: Takk for det 🙂
Det så godt ut!
Er halvt Georgisk men aldri laget Georgisk mat før. Det har jeg lyst å prøve 🙂
.Iris: Det var kjempe god ,jeg synes Georgisk mat er nydelig og siden du er er halv georgisk så du kommer å like brødet 🙂
Det så godt ut!
Er halvt Georgisk men aldri laget Georgisk mat før. Det har jeg lyst å prøve 🙂
.Iris: Det var kjempe god ,jeg synes Georgisk mat er nydelig og siden du er er halv georgisk så du kommer å like brødet 🙂