Har flere innlegger om dolma med forskjellige ingredienser som kål,løk,drueblader ,tomater og paprika som du finner i bloggen min.

Men i dag det er bare vinblader/drueblader og kylling.Som er utrolig godt og enkelt,håper at det faller i smak.

Ingredienser: 6 personer

 Olje for steking

Dolma krydder Her

3-4 store kyllinglår(marinert med 2ts dolma krydder og salt)

1 Pakke eller glass 500-660g vinblader

2ss tamarind((bland tamarind  i 3dl varmt vann i ca en halv time og rør godt. Bruk en fin sikt til å få bare vannet og kast tamarind skall.blir det som tamarindjus)

1 løk,delt til to (for å legges mellom kyllinglårene i bunnen)

For fyll:

150g ris

350g kjøttdeig(jeg bruker blandingen av okse og lam)

1 stor løk,finhakket

3 hvitløksfedd,presset

1 stor tomat,finhakket

100g rosiner(legges i varm vann 1/2 time )

1dl tamarindjus

2ts Dolmakrydder 

2ss tomatpure

2ss sukker

2ss tørkede/ferske dill

2ss tørkede/ferske persille.

2ts salt,etter smak

For saus:

8dl kokt vann

3ss tomatpure

1dl tamarindjus

2ts domakrydder

2ss sukker

1ss tørkede/ferske persille

1ss tørkede/ferske dill

1 kyllingbuljong,terninger

Salt etter smak ca 2ts

 

Legger du først vinblader i varmt(sett på vannkoker litt men ikke kokende) vann minst 1/2 time for å kvite ut smaken av lake .Legg vinblader i et dølsalg til side.

Vask risen under vann flere ganger så leg risen i en bolle med varmt vann men ikke kokende 1/2 time.legg risen i et dørslag .

 

For fyll: 

Varm en stekepanne med 2ss olje ,og stek kjøttet i noen minutter ,tilsett løken og 1ts krydder og stek i 2-3 minutter så hvitløk ,rosiner,hakkede tomater ,tomatpurre,ris og resten av ingrediensene mens du røre i noen minutter.Smak til med salt .

For saus : Bland alle ingrediensene sammen godt.

Brun kyllingen raskt på begge sidene i en stekepanne .

I en stor kjele eller gryte ha kyllingen og løk skiver i bunnen.

For å rulle vinbladene se Her

 

Sett vinblader ruller over kyllingen og løken til du er ferdig med alle .

Ha en tallerken over,og sett kjelen over middels varme i 5 minutter uten saus.Så hell sausen over og sett på lokk .La den små koke i 1 time og halv til 2 timer på svak varme.

Når dolma er ferdig hell sausen i en skål .Og å snu kjelen i et stort fat .

Hell litt av sausen over og servere dolma varm.

Smakte kjempe godt og kyllingen var så saftig og god 🙂

Ønsker dere en riktig god dag

Min facebook side Her
#vinblader #drueblader #ris #hjemmelaget #arabisk #tomater #dolma #kjøttdeig