Granateplesirup er syrlig og søt på en gang ,vi bruker den ganske mye i arabiske land med salat,sauser og mange andre retter.Stekte auberginer med kjøttdeig i granateplesirup ble det kjempe god .
Ønsker dere en fin dag 🙂
Ingredienser:
Olje til steking
3 store auberginer
For fyll:
250g kjøttdeig
1ss hvetemel
1/2dl hakkede persille
Pepper
Salt
1 hvitløksfedd,revet
For granateplesaus:
1 1/2dl vann
0.60dl granateplesirup
2ss tomatpurre
1ss sukker
Salt
Bland alle ingrediensene til sausen og smak til med sukker fordi noen ganger granateplesirupen er litt mer syrlig .Legg til side
Skrell litt auberginer
Skjær i tynne lange skiver
Ha litt salt over alle og legg i et dørslag og dekk med plastfolje.La den står halv time til 1 time.For at væske kommer ut fra auberginene .
Bland alle ingrediensene til fyll
Og rør alt godt sammen.Dekk med plastfolje og la den står i kjøleskapet en stund.
Tørk auberginene med kjøkkenpapir.
Varm en stekepanne med litt olje og stek raskt på begge sidene i noen sekunder over middelsvarme til de er litt myke med ikke gyldene.
Legg over kjøkkenpapir og la olje renner ut fra auberginene.
Form kjøttdeigen til små pølser.
Ha en kjøttpølse i enden av aubergineskive
Og rull sammen.
Legg alle sammen i en smurt form.
Øs over sausen (spar litt av sausen til servering)
Stekes midt i ovnen ved 200c i 30-35 minutter til de er gylden.
Varm resten av sausen .
Serveres med salat og ris som Vermicelli ris Her
Hell litt av granateplesaus over aubergine
Smakte himmelsk godt 🙂
Pyntes med hakkede persille og granateplefrø.
Facebook side Her
#aubergine #granateple #sirup #arabisk #kjøttdeig
Åh, så spennende. Dette vil jeg prøve. 🙂 Må man i spesialbutikk for å få granateplesirup? Her jeg bor, har vi bare vanlige dagligvarebutikker, men skal til en by neste mandag.
Mariann Sæther Tokle: hei ,i sverige man får kjøpe granateplesirup i Erocash eller öob.Men i Norge veit ikke om du får kjøpe den i vanlig matbutkk men sikkert du finner den i utalndske bitikker 🙂
Skal holde utkikk 🙂