Frikasse er opprinnelig fransk med lange tradisjoner i Norge .Og jeg har spist den for første gang i Norge og synes at det er kjempe godt med fyldig deilig saus.Kan lages med kylling ,lammekjøtt ,okse osv .Jeg hadde kjøttdeig så jeg tenkt meg hvorfor lager ikke frikasse med kjøttboller .Og det ble god 🙂

Grønnsakene Kan kokes i sausen eller kokes i vannet så tilsettes i sausen til slutt for å beholde farget og crunchy .

Sausen skal være fyldig men ikke tykk og tynn heller.

Ingredienser:4-5 personer

For Kjøttboller :

Smør og olje til steking

(500g kjøttdeig

1ts paprikapulver

1ts pepper mix

1ts timian

1/2ts løkspulver

1/2ts hvitløkspulver

2ts strøbrød

1egg

2ts worcestersaus

1ts salt)

Grønnsaker:

3 gulrøtter,i små biter

1 kålrot,i små biter

1løk,hakket

1/2 purre,hakket

1brokkoli ,i små buketter

15 sop,i skiver ,med 2ss sukker og 1ss rødvinsedikk.

For saus:

5dl kjøttkraft eller kyllingkraft

3dl matfløte

40g smør

50g hvetemel

Salt 

Pepper 

Litt hakket persille

Lager du først kjøttboller ,blande alle ingrediensene til kjøttboller i en bolle og forme til små boller .

Varm en stekepanne med litt smør og olje og brun bollene raskt .legges over kjøkkenpapir til side.

Du kan tilsette 5dl vann i stekepanne og koke i noen minutter ,du kan tilsette kjøttboljung i terningen om du har.(jeg hadde ferdi kyllingkraft )

Saus:I en tykk og stor kjele på middels varme smelt smøret og tilsett hvetemel og rør litt.

Spe på med litt og litt kraft og matfløte litt mens du rører godt mellom hver gang til du får en jevn og klumpfri saus,den tar ca 6 minutter.

 

Tilsett kjøttboller og resten av grønnsakene( unntatt brokkoli og sopp )salt og pepper.la den små koke i 15 minutter.

 

I mellom tiden steker du soppen i en stekepanne  med litt smør  til soppen er gyllen brun ,strø sukker med rødvinsedikk ,og fres til sukker er smeltet.

Legg til side.

Tilsett brokkoli og persille.La den trekke i 2 minutter .

Tilsett soppen før servering.Jeg hadde hvitløksbagutter med retten .Sausen fikk litt farget på grun av kraften som jeg hadde i retten.

Kjempe godt 🙂

Dere kan gjerne stemme på meg http://www.saleduck.no/awards/food

Og følge meg på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/?fref=ts

#frikasse #grønnsaker #saus #fløte #kraft