Brødet kommer fra Nord Afrika ,Heter fricasses i Tunisia og betbot i andre land .Disse er små men du kan lage større men jeg synes små er lettere å spise for voksene og barn.
Fritert i olje og kan fylles med hva som helst ,kjøttdeig,burger,syltetøy osv.Jeg brukt kjøttdeig,oliven ,rosiner,kokt egg,stekt små poteter ,løk og krydder.
De er veldig gode 🙂
Ingredienser:
650g hvetemel
2dl melk,lunket
1dl vann,lunket
1ss tørrgjær
2ss olivenolje
2 egg
2ts sukker
1 1/2ts salt
Bland sammen melk og tørrgjær.legg til side.
I en kjøkkenmaskin bland sammen hvetemel,salt,sukker.Tilsett egg,olje , mens du kjører maskinen.
Tilsett melk og gjær så vannet.
Elt i 10 -15min.Start med lav hastighet og øk i siste 5 minutter.
Ha på kjøkkenhåndkle .Heves 1 time.
Ha melet på benken og kjevle deigen ut så bruk et glass og press ned .
Legg dem til side og ha på de kjøkkenhåndkle .kjevle resten av deigen og gjør det samme.
La de hvile i 10 minutter.
Varm oljen og ha i bollene.de blåser seg opp så snu dem og stek videre .Stek 3 stk hver gang.
Til du får en gylden farget på begge sidene.
Gjør det samme til resten .
Har jeg fylt brødet med kebabsaus og kjøttblandingen.
Mmmmm det var kjempe god .
Ønsker dere en fin dag 🙂
Facebook side Her
#brød #Tunisia #hjemmelaget #Fricasses #arabic #Marokko #godt #Mat