Hvem liker ikke franske bagutter ,de er så crunchy ,luftige og gode.Jeg tenkt meg at det er ganske mange som lager disse så trenges ikke å legge ut oppsikrifter men jeg synes denne oppsikriften er enkel ,god og alle kan lage disse hjemme.
Alle ingrediensene skal måle med gram.
Ingredienser: 3 lange bagutter
Trinn 1
170g hvetemel
170g vann
2g tørrgjær
Trinn2
330g hvetemel
180g lunknet vann
12g salt
4g tørrgjær
For trinn1 :
I en bolle ha vannet og gjær,rør sammen.
Tilsett hvetemel og rør alt sammen med tresleiv.Ha over plastfolje eller lokk og la står i romtemperatur i 12 timer.
For trinn2:
I en annen bolle ha vannet og tilsett gjær,rør godt.
Tilsett hvetemel ,salt og blandingen av hvetemel ,gjær og vann(Trinn2)
Elt alt sammn i 15 minutter(jeg brukt tresleiv)
Dekk deigen med fuktig kjøkkenhåndkle.La deigen heves i 1 time og halv.
Ha deigen over melet kjøkkenbenken (bruk slikkepot) og bret deigen sammen.
Del til tre,dekk med kjøkkenhåndkle i 15 minutter.
Brett en sammen(bruk litt mel)
Så rulle ut med beggge hendene til lange baagutte.
Gjør det samme til resten av deigen,ha bakepapir i en stekebrett,strø over pappir litt mel og over bagutter.Dekkes med lett melet plastfolje.
La den står i 1 time og halv.
Varm ovnen ved 250c.Med vannbad i ovnen(kokt vann i en form over rist nedesrte)
Vanndamp er viktig får farget og crunchy skorpe.
skjær snitt i brødene med kniv eller saks
Sett brødene midt i ovnen i 5 minutter så spray litt vann over brød .
Skru ned varme til 230c i 20 minutter.Ta vannbadet fra ovenen og stek i 5 -10 minutter til.
Til brødene får farget og lyder hult når du banker på og under brødet.
Legges på rist .
Baguttene kan spises med gryte ,suppe eller som sandwish og kan smøres med hva som helst 🙂
Avskjøl og skjær baguette
Ha dere en fin dag:-)
Fb Her
#bagutte #fransk #hjemmebakt #luftige
Jeg holder en konkurranse på bloggen nå hvis du er interessert i å delta 🙂
Jeg holder en konkurranse på bloggen nå hvis du er interessert i å delta 🙂
Karoline Stensrud: Takk for det ?
Karoline Stensrud: Takk for det ?