Brødet er egentlig fra Frankrike men lages også i Algeria som andre mange mat retter .
Ficelle brød passer til suppe ,de er tynne og myke,luftige og ikke minst gode.De franske er harde og luftige .
Her kommer oppsikriften på Algeriske måte .
10stk
Bland sammen i en bolle 2ts sukker ,1ss tørrgjær ,4ss hvetemel og 1dl lunket vann .
La den står 5-10min.
I en annen bolle bland sammen 50g smeltet smør ,1dl lunket melk og 2ts sukker.
I en stor bolle bland sammen begge bollene og tilsett hvetemel 280g litt omgangen og 2ts salt mens du elte i 10 min.
Til du får en smidig og myk deig.
Ha litt mel på benken og elt i noen minutter.
Legges i en bolle med kjøkkenhånkle over.Heves i 35 min.
Etter 30 min ,ha deigen på benken og press ned med begge hendene.
Del til 10 boller.
Dekk med kjøkkenhåndkle ,heves 30 min.
Ha en bolle på kjøøkenbenken.
Lag en lang ficelle cirka 40cm lang.
Legg dem i et stekebrett .
Dekk med kjøkkenhånkle ,heves 20 min.
Sett ovnen ved 180c
Pensle med pisket egg ,strø over sesamfrø og nigellafrø.
Stekes midt i ovnen i ca 30 min ,etter 10 min strø over brødet litt kaldt vann .
Til de får en gylden farget.
Avkjøl over rist.
Serveres sammen med suppe
Facebook Her
#hjemmelaget #brød #Algeria #ficelle #hvetemel