Fetteh er brød i tynne biter som kommer i forskjellige versjoner med kjøtt,kylling,kikkerter , bønner sammen med yoghurt ,olivenolje og hvitløk.og det er en typisk mat i Syria .Siden jeg bodde der i noen år så jeg har spist ganske mye syriske mat og det var kjempe god.
Her er sammen med shawerma (kyllingkebab)
Brødet skal være tynn og ikke tykk ,du kan lage den selv her Her,men må kjevles i tynne lag.
Ingredienser:4-6 personer
500g kylling i terninger
Kyllingmarinade:
4ss youghurt
1 1/2ss tahina
3ss olje
2 presset hvitløkfedd
1ss eddik
1ss sitronsaft
1ss kebebkrydder Her
1 ts salt
Olivenolje
1 glass ris
1 glass vann
1 kyllingbuljong
2 brød,i biter
2ss tahini,sesampure
5dl yghurt
1dl vann
1ss sitronsaft
4 hvitløksfedd,presset
Salt
1 tomat,finhakket
Persille
Bland ingrediensene til marinade og legg kyllingen i ,minst 1 time.
Vask risen under vann og la den ligges i vannet 1 time,hell ut vannet før du lager risen.
Stek brødet i olje til de får brun farget,legg til side.
Stek kyllingen litt om gangen på begge sider og legges til side.
I samme stekepanne legg 1 glass vann ,salt og kyllingbuljong ,kok opp og legg risen i ,ha på lokk og la den små koke i 15 -20 minutter på laveste varme.
Bland sammen yghurt,1dl vann,hvitløk,tahini ,sitron og litt salt.
I en form legg brødet først
Risen
Yoghurt ,litt oliven olje
Kyllingen ,litt brød og finhakket tomat.Strø over persille og oliven olje.
Retten tar ikke lang tid og er så god 🙂
Facebook Her
#fetteh #brød #kylling #yoghurt #Syria #olivenolje