Dadler er mest frukt som brukes hos oss ,søt og godt men det finnes mange måter å lage søte kaker med dadler enn bare å spise den selv.
Her er saftig og godt dadler kake som du kommer å like selv om du er ikke så glad i dadler .
Ingredienser:alle skal være i romtemperatur
2 egg
2 1/2dl sukker
1 1/4dl rapsolje
2dl melk
1/2dl sterk kaffe
4 1/2dl hvetemel
2dl dadle,uten stein,i små biter
1/3dl rosiner
1ts sitronsaft
1/2ts bakepulver
1/4ts kanel
1/8ts salt,veldig lite
Kekeform ,smurt
Sjokoladesaus:1dl fløte ,1dl kokesjokolade.Del skjokolde i små biter og legg de i skål så smeltes litt i mikrobølgeovn,Varm fløte i en kjele og tilsett skjokolade la den ligge en stund så rør ,la den små koke i noen minutter mens du rør til den blir litt tykk.Avsjøl litt før du helle sausen over kake.
Varm ovnen ved 175c.
Smør formen.
Formen kan kjøpes HER
I en stor bolle ha eggene og pisk med elektrisk mikser.
Tilsett sukker ,olje,melk,kaffe ,kanel og sitronsaft.
Pisk alt sammen.
I en annen bolle ha hvetemel,bakepulver og salt,bland alt sammen.
Bland mel blandingen i væsken ,til alt har blandy godt sammen uten klumper.
Tilsett dadler og rosiner og bland forsiktig.
Hell deigen i formen.
Stekes på rist midt i ovnen i ca 40-50 minutter.Kontroller med en pinne at kaken er tørr i midten.
La kaken avskjøles i formen før du snur den.
Hell over skjokoladesaus.
Skjær med skarp kniv i skiver.
Kaken kan fryses ned.
Ha dere en fin snødag 🙂
FB Her
#kake #dadler #saftig #rosiner #arabisk