Denne retten kommer fra Irak og vi lager det mye i sør Irak ,finnes mange slags av kubbah (potet,ris,bulgur) men Kubbah fra ris er min favoritt .
De er crispy utenpå og myke inni med deilig fyll som smaker litt søt ,litt syrlig og litt spicy men Ikke sterk 😉
Ingredianser :
Olje
Til deigen:
430g ris(jasminris )
3 medium potet
1ts gurkemeie
2 1/2 ts salt
6dl vann
1dl vann
Til fyll :
450g kjøttdeig
Krydder:
1ts av syv krydder ,oppsikrift til krydder finner du Her
1ts paprikapulver
1ts karri
1/4ts chilipulver
1/2ts malt tørkede svart lime eller 1/4ts sitronsyre,(tørkede svarte lime,kan kjøpes hos utlandske butikker)
Bland krydder sammen.
80g rosiner
3ss persille
1ts salt
3 finhakket løk
Deigen:
Vask risen godt så kok opp 6dl vann og ha risen i med salt og gurkemeie ,skru ned varmen og la den små koke ca 20 min på laveste varme.
Skrell potetene og skjær hver en til to og kok det i vannet ca 35 min ,til de er helt kokt.
Avskjøl risen og potet.mos potetene så ha de oppe risen med 1dl vann og kna til du får smidig deigen .legg deigen i kjøleskapet 1 time.
Fyll:
Ha litt olje i stekepanne og stek løken til den er myk og blank,så ha kjøttet i og stek videre ,tar oppi salt,krydder,rosiner og persille .stek noen minutter .Avskjøl
Her ser du hvordan jeg lagt kubbah på bildet .Dyp en finger i vannet og lag hull i en bolle til du får en tynn kubbah så ha fyll i og klemme forsiktig sammen,bruk alltid vann på hendene dine for å lage bolle og for og klemme den sammen.(for at risen ikke skal klistre seg )
Du kan lage forskjellige Kubbah form,runde eller lange ,gjør hva er lettere for deg.
Du kan fryse de om du vil og steke dem i olje med en gang når du tar dem ut.
Ha en gryte og fyll den til halv med olje ,varmen må være veldig høy ellers kubbah åpner seg .
Har ser du at kubbah er ferdig 🙂
Du kan spisse disse som de er uten noe tilbehør.
Jeg bakt pitabrød i stekepanne Her eller i ovnen Her med salat .
Da ble Kubbah i pita brød 🙂 vi bruker en syrlig mango pickels som heter Amba finnes i utlandske butikker .
Ønsker dere en fin dag 🙂
Lik gjerne min facebook side Her
#kubbah#kebbeh #hjemmelaget #arabisk #ris
Nam! Det så godt ut!
Dette må jeg prøve en dag på hybærn!
De er veldig gode Karoline 🙂
Dette så veldig godt ut!:) Sjekk gjerne ut vår blogg!:)
Dere her fine innlegger 🙂 skal følge dere 😉
Må prøves!
Hei!
Er det på denne måten man lager ris boller med sesamfrø, fylt med peanøtt smør?
Om noen har tips eller oppskrift, ønsker jeg å høre fra dere.
Hilsen
M G
Mary Grace: Hei
Jeg veit ikke faktisk om det er på samme måte eller ikke .
Men håper at noen andre kan hjelpe deg ,takk for din komintaren 🙂
Mvh Ali