Chili con carne fra meksikansk kjøkkenet med kjøtt ,chili,tomater,bønner og spisskummen.
Retten skal være sterk men dere kan bruke mindre chili får å få mindre sterk smak 🙂
Ingredienser:(4 personer)
600g mørt grytekjøtt av okse,i litt store terninger
2-3ss olje for steking
1ss olivenolje
1 stor løk,i skiver
4 hvitløksfedd,presset
1ss hvetemel
1dl vann
1 boks passerade tomater,ca 4dl
1 boks hakkede tomater,ca 400g
1 stor rød paprika(pensle med olje ,stikk inne med kniv. grill i ovnen noen minutter så legg dem i en pose så skrell skinnet.hakk dem i biter)
1 -2ss søt chilisaus
1ss balsamicoeddikk
1-2 ts malt spisskummen
Salt
Pepper
1ts oregano
1ss persille
1 boks røde kidnybønner ca 400g,skylt og avrent
1hel chiliflak,eller 1ts chilipulver
Varm ovnen til 160c.
Varm 1ss olje over middels sterk varme i en gryte .Brun kjøttbitene,noen få av gangen,legg kjøttet i en skål til side.
Tilsett 1dl vann i gryta og kok 1 minutt,legg til side.
I samme gryte ha 1ss olje, stek løk og hvitløk under omrøring et par minutter.
Dryss på melet,og stek under omrøring i et par minutter.
Rør inn passerade tomater og hakkede tomater,og kok opp under omrøring.
Ha kjøttet tilbake i gryte med kraft.
Tilsett chilisaus .
Spisskemmun
Chili(ikke bruk det om du ikke vil ha en sterk samk).
Tilsett paprika.
Balsamicoedikk ,salt og pepper etter smak.
Legg på lokk,og sett gryte inn stekeovnen i 2 1/2 timer,eller til kjøttet begynner å bli mørt.
Ta ut gryte ..Tilsett oregano,persille og bønner.Bland godt,og smak om det er passe kryddret.Legg på lokk,og sett gryte inn i ovnen i 40 minutter til.
Pynt med rømme og persille.
Serveres med kokt ris og tortillaerHer
Dere kan gjrne følge meg på Fb Her
#hjemmelaget #chili con carne #meksikansk #mat #sterk #tomatsaus
Så veldig godt ut! =)
Evelyn: takk for det 🙂 det er kjempe godt også 😉
Evelyn: takk for det 🙂 det er kjempe godt også 😉