Chelefrai er en irakisk rett laget av kjøtt,poteter,løk,og tomater.kjempe enkel og godt.Det er med lite saus og ikke sånn gryte .Vi spiser det sammen med brød eller ris.
Du kan bruke kjøtt av okse eller kylling.Men ofte hos oss brukes kjøtt av okse eller kalv ,hvis du skal bruke en mørt kjøtt så du trenger ikke å koke kjøtt først ,stek det med en gang.
Ingredienser: 4-5 personer
450g kalv høyrygg kjøtt i biter(kokt i vann som dekker kjøttet med 1/2ts spisskummen ,1/2ts paprika,1/2ts koriander,1/4ts chili, 1/4ts gurkemeie , og salt.kok opp og skumme av ,ha på lokk og la den små koke til kjøttet er nesten mørt ca1 time til 1 og halv time.legg kjøttet i et dørslag og la kraften kokes i noen minutter )
2ss olje ,2ss smør
5 medium poteter i biter
2 løk , finhakket
2 store tomater,uten skall og grovhakket
2ss tomatpurre
1ss karripulver
1ts sukker
1ts salt ,etter smak
1ts pepper,etter smak
1ss frisk persille,finhakket
Kraft av kjøttet
I en stor stekepanne over middels varme ha olje og smør,tilsett løken og stek til den er blank og myk.
Tilsett kjøttet og karripulver,stek i 3-4 min
Så legg potetene og stek i 2 minutter .
Tomatene og tomatpurre ,fres i 2 minutter.
Tilsett kraft av kjøttet som dekker nesten potetene ,salt,pepper,sukker og persille.
Kok opp ,ha på lokk og la den små koke i 30 minutter,rør av og til.tar du lokket av og la den koke til det er litt saus igjen og potetene er kokt.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med ris eller brød Her ,salat og tzatziki Her
Det var utrolig godt 🙂
Facebook Her
#Irakiks #kjøtt #poteter #løk
Nam! Så godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk for det 🙂
Den skal prøves! Jeg liker at du har så mange fine bilder som forklarer alle trinnene. Kjempebra oppskrifter 🙂
Inger: Tusen takk for det 🙂 Det er en god og enkel rett ,håper at det faller i smak 🙂