Cevapi er en slags kebab ,kjøttet er formet som pølse men uten tarm og har litt som pølse konsistens,saftig og myk .Lages i Balkan som bosnia og andre land der.Oppskriften har har ikke mange ingredienser ,det er bare kjøtt,hvitløk,salt,natron og vann men det er utrolig godt .Kjøttet er best å kverne selv eller du kjøper kjøttdeig som innholder ikke mye fett ,jeg brukt kjøtt fra okse uten fett og kvernet det sammen med kjøttdeig av lam som innholder fett ,så du får den perfekte smaken .Du kan bruke bare kjøtt av okse 85 og 15 eller 10 prosent fett for mer smak og blir ikke tørr.Det finnes mange oppskrifter men jeg synes den her gi deg den rene smak av cevapi.Du kan grille den i stede å steke på stekepanne.

Det er mange som servere Cevapi med kajmak og det er blandingen av smør,feta ost ,krem ost og rømme ,men  jeg hadde ikke ingrediensene så jeg lagde ikke det ,men det er super god med kebabsaus 🙂 

 

Ingredienser:

For deigen:

750g kjøttdeig av okse(helst uten fett)

250g kjøttdeig av lam 

3 hvitløksfedd,presset

1/2dl vann

1/4dl vann

9g salt

1ts natron

For steking:

Litt olje med smør

3dl vann med 1 kjøtt eller kylling buljong

 

I en kjele ha hvitløken

Med 1/2dl vann ,ha på lokk og la den små koke 2-3 min.Avskjøl litt

I en bolle legg blandingen av kjøttdeig fra okse og lam ,tilsett salt og natron.Bland alt godt sammen ,bruk hendene.

Bland hvitløk som du kokt i vannet med 1/4dl vann og elte deigen med hendene.

Deigen skal være klissete.Dekk med plastfolje og la den står i kjøleskapet minst 1 time.

Elt deigen litt så legg den i sprøytepose ,sprøyt ut lange pølser  over skjærefjøl penslet med litt vann.

Skjær med en skarp kniv i like fingerne .Form pølsene litt med hjelp av litt vann og rulle disse litt .

Legg over bakepapir._(du kan fryse disse ned i poser)

Varm litt olje og smør i en stekepanne ,brun kjøttet raskt på alle sidene ,ha på lokk og stek i noen sekunder.

Ser du her at pølsene ble større på grun av natron.

Legg disse pølsene i en annen stekepanne over middelsvarme og hell over 2-3ss av kjøttkraft ,ha på lokk og stek raskt .Legg til side (kjøttkraft gir cevapi mer saftig smak )

Gjør det samme til resten av cevapi kebab.

Serveres med pommes frites ,kebabsaus Her og ketchup .Og du kan servere med hjemmebakte brød Her og salat.

Det var utrolig saftig og god 🙂 

Facebook side Her

#kebab #cevapi #balkan #bosnisk