Spinat og comambert er inspirert av det franske kjøkken, men du kan bruke annet fyll om du vil, bare fantasien som setter grenser. Jeg lagde også noen med pepperoni, mozarella, gulost, comambert og tomatsaus.

Til deigen:

500g hvetemel

3dl lunke vann

2ss tørrgjær,med 1/2dl lunke vann

1ts sukker

2ss olivenolje

1ts salt

Til tomatsaus:

2ss olivenolje

2 store tomater,finhakket

2 hvitløksdedd,finhakket

2ss tomatpurre

1 dl vann

1ts oregano

1ts rødvinsedikk

1ts sirup

1/2ts spisskummen

1 jalapeno,uten frø og finhakket

salt og pepper 

Varm olje i en kjele tilsett hvitløk og oregano. Fres raskt i et minutt. Tilsett tomatpurre, hakkede tomater og fres. Tilsett resten av ingrediensene og la den småkoke 10-15 min. Smak til med salt og pepper.

Til fyll:

500g spinat,hakket (jeg brukte frossen)

1 stor løk

Press ut vannet fra spinaten og stek den sammen med løken i litt olje med salt og pepper.

Comembert ost ,i biter

Mozzarella ost,i skiver

Til pensling:

1 eggeblommet

2ss melk 

Valmuefrø

Gul ost

 

Bland sammen tørrgjær ,sukker,olivenolje og 1/2dl lunke vann i en liten skål ,la den stå i 5 minutter.

I en stor bolle ha hvetemel,salt og kjør det i kjøkkenmaskin,tilsett gjærblandingen.

Tilsett vannet litt om gangen til du får en smidig og myk deig.elt i 10 minutter.

Dekk bollen og hev deigen til dobbel størrelse.

Forvarm ovnen ved 250 grader.

 


Ha deigen på kjøkkenbenken og del den i 8 deler. Ha mel på et brett og legg deigemnene der med plastik på og hev 15 min.

Når de er ferdighevet ta ett emne og klem det utover.

Kjevle deigen tynn. Bruk mel for at deigen ikke skal feste seg i benken.

Legg et lag med tomatsaus og noen biter comambert.

Ha litt spinat på.

Og så noen tynne skiver mozarella.


Brett deigen over og klem deigen godt sammen med evt litt vann eller egg som lim.

Rull kanten litt inn så du er sikker på at den ikke åpner seg.

Pensle med egg og melkeblandingen og strø over valmuefrø.

Så litt revet ost.


Stekes på pizzastein i 6-8 min evt et stekebrett.

Håper det smaker!

Følg meg gjerne på facebook https://www.facebook.com/groups/370547423103160/