Burek er en tynne filodeig som man kan lage selv eller kjøpe ferdig fra butikken,fylles med forskjellige ingredienser ,kan lages også som dessert baklawa eller sånn vårruller ,lange eller i forskjellige former.Jeg lagde de i det enkelste måte lange i en langpanne ,og det kan hende at de sprekker under jobben men det gjør ikke noe fordi du skal rulle de sammen.
De ble utrolige gode og er så enkel å lage,kan serveres som hovedrett eller forret .
Tips,du kan bruke 1ss av vegeta (tørkede grønnsaker med salt ) sammen med kjøttdeigen når du steke den .Men kan sløyfes.
Ingredienser: 5-6 personer
1 pakke tyrkisk filodeig yufka
Fyll:
Olje for steking
350g kjøttdeig
2 løk ,i tynne skiver
1ts sukker
1 frisk chili,finhakket
300g spinat ,frozen
1ss persille
200g fetaost,smuldret
150g gulost,hakket
150g mozzarella,hakket
2egg
1dl melk
3ss olivenolje
Salt og pepper
For pensling:
1-2dl smør,smeltet
1dl tyrkisk yoghurt
1egg
1/2dl melk
Salt og pepper
Sesamfrø
Negillefrø
I en stekepanne ha litt olje over høy varme og brun kjøttet med 1/2ts salt og 1/2ts pepper ,så legg til side.
I samme stekepanne ha litt olje og tilsett løken ,stek over middels varme i 3 minutter så tilsett litt salt og sukker
Stek til den er myk og få litt farget ,ha over chili og stek i 1 min.
Tilsett spinat og stek under omrøring til vannet fra spinat er dampet .
Ha kjøttdeigen over med persille
Bland alt sammen og ha litt salt og pepper over,avkjøl helt i en skål.
Varm ovnen ved 180c
Gjør klar osten ,så pisk sammen 2 egg,1dl melk,3ss olivenolje i en skål
Så blander du alt sammen i en bolle med en skje.Legg til side.
Sånn ser ut tyrkisk filodeig .
Åpner du og skjær med en saks i samme størrelse til langpanne.dekk filodeigen med en fuktig kjøkkenhåndkle .
Ta fremm 2 ark av filodeigen og pensle den øverst med litt smør
Ha litt av fyll i kanten
Så ruller du den til en lang pølse
Legg i en smurt langpanne og pensle over med litt smør,dekk langpanne med en kjøkkenhåndkle mens du jobber med resten.
Pisk sammen 1dl yoghurt,1/2dl melk,egg ,salt og pepper i en skål.så pensler du alle sammen godt.
Strø over sesamfrø og negillefrø.Skjær med en skarp kniv til tre deler men bare i toppen men ikke helt til bunnen, slik at det blir lett og skjære disse når de er ferdig stekt .
Stekes midt i ovnen 25-30 minutter til de er gylden .
Nå du kan bruke en stekespade og ta ut burek.Bare trykk stekespade helt til bunnen.
De ble helt knasende og kjempe gode med mild smak av fetaost og deilig smak av kjøttdeigen ,spinat og osten.Serveres med salat,oliven og syrlige agurker.
Følg meg gjerne på facebook Her
#Burek #borek #spinat #tyrkisk
Dette ser kjempe godt ut. Går det an å erstatte spinaten med noe annet?
kan jeg droppe egg i penslingen pga allergier?
Lise: Hei,du kan droppe spinaten og egg ,det går fint men smaken blir annerledes 🙂