Har du lyst på en deilig brød som du kan dype i gryte eller suppe og som har god smak og luftig ,så det er en av mine beste valg nanbrød med litt vri fra meg .Dere kan finne mange gryter oppskrifter i bloggen min som passer sammen med den her men jeg synes at den passer til alle slags gryter og ved siden suppe.
Ønsker dere en fin dag.
Ingredienser: 3 brød (4 personer)
500g hvetemel,litt ekstra om det trenges
3dl melk,lunken
4ts tørrgjær
4ts sukker
1 egg
50g yoghurt
1ts bakepulver
1ts løkspulver
1ts hvitløkspulver
1 1/2ts salt
1ts timian
1ss nigellafrø
2ss smør,i biter romtapratur
Til pensle:
Melk ,før steking
Smeltet smør,etter steking
Først blander du melk,gjær og sukker i en bolle,la den står i 10 min.
I kjøkkenmaskin ha mel,krydder,salt,nigellafrø,bakepulver og salt og bland alt sammen.
Tilsett egg,yoghurt og kjør maskinen
Tilsett melken med en gang mens du kjører maskinen
Tilslutt smør
Elt i 10 minutter til du får en smidig og myk deig
Dekk med plastfolje eller kjøkkenhåndkle og la den heves i 1 time til 1 og halv.
Dobbel størrelse.
Ha deigen på melet kjøkkenbenken og del til 3 boller ,ha på fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile i 10 min.
Varm ovnen ved 250c med stekebrett inni ovnen ,steinpizza eller pizzastål som jeg bruker alltid hjemme (kan kjøpes Her)
Ha en bolle på kjøkkenbenken med litt mel over og under så drar du kantene
Og form til en båt form eller lignende ,åpner du deigen med hendene og snu den så gjør det samme med hjelp av litt mel,du kan bruke kjevle ,den skal være i 2mm tykk og størrelse på ca 25-30cm lang og 15 cm bred (du trenger ikke å følge helt samme størrelse )
Ha den på pizzaspade eller lignende og pensle med melk
Stekes midt i ovnen til den er gylden ca 8-10 min.
Ta brødet fra ovnen og pensle med litt smør.
Gjør det samme til resten ,dekk med kjøkkenhåndkle til servering.Kan fryses ned så tines på kjøkkenbenken og varmes litt i ovnen.
Kjempe god med gryte og ved siden mat.
Facebook Her
#nanbrød #indisk #nigellafrø
Ser jo kjempe godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk takk 😀