Burek med spinat og feta ost .

Burek lages i mange land hos oss i de arabiske lendene ,tyrkia ,bosnia og flere andre land.

Du kan lage deigen selv eller kjøper den ferdig ,og fyll du kan bruker kjøttdeig ,potet,andre ting du liker.

 

Ingredienser:

1tyrkisk filodeig(yufka)

Smør til steking

Olje til smøring

2 finhakket løk

450g frosen spinat(fersk er bedre)

300g feta ost

litt hakket persille

salt

pepper

3ss oliven olje

1dl melk

2 egg

Til pensle:

2dl tyrkisk yoghurt

1 egg

nigellafrø

Stek løken i litt smør til det ble blank og mykk,ha spinat i og stek til spinaten har falt sammen,avkjøl litt.

Smuldre fetaosten og bland sammen med spinat og løken.

Smak til med salt og pepper.

Rør inn 3ss olivenolje,melk og egg.

Smør en filodeigen med litt olje,legg på fyll og rull sammen til en snegle.og legg den i stekebrett med bakepappir.

Gjør det samme til alle filodeigen til den er ferdig.

Rør sammen yoghurt og egg så pensler godt over rullene.

Strø over nigellafrø og stek midt i ovnen ved 180c i ca 30-35 min.

De smaker så gode,og minner meg om burek i utlandet 🙂

#burek #børek #spinat #fetaost #mat

Dere kan gjerne følge meg på fb Alibabasmat 🙂