Tre bønner typer,kikerter og to linser typer med spinat og andre ingredienser som gir suppen en gode smaker og næringstoffer ,inspirert av Persisk kjøkken.
Til dere som spiser ikke kjøtt eller fløte ,dere kan godt lage denne suppe uten 🙂 dere kan ha mer ferkse urter som koriander ,persille også kjempe god.
Ha dere en fin dag 🙂
Ingredienser: 6 personer
1dl kikerter
1dl hvite bønner
1dl kidneybønner
1dl blackøyebønner,og mungbønner om du finner i butikken.
1dl grønne linser
1dl røde linser
3ss olje
1 gul løk,finhakket
250g kjøttdeig
5 sopp,i skiver
250g spinat,frosen eller ferske
2ss persille,ferske eller tørkede
3ss tomatpurre
2 tomater ,uten skall og finhakket
1ts paprika
1ts spisskummen
1ts koriander
1/2ts gurkemeie
1/2ts chili
1ts pepper,etter smak
1ts salt ,etter smak
1 kyllingbuljong og 1grønnsakerbuljong blandt sammen med 2 liter varmt vann
1,2ss maizenna ,bland sammen med 1/2dl vann
2 rød løk,i skiver
5 hvitløksfedd, finhakket
1-1,2 dl fløte
Hvis du har trykkoker (kan kjøpes Her ,bare skriv trykkoker og det er mange som du kan velge mellom)så det er bare ha kikerter,hvitebønner og kidneybønner med 2 1/2dl vann i en trykkoker,kok i 20-30 minutter .
Eller legger du de kikertene med bønnene i vann helst over natta eller noen timer før du koke dem.(vask alle sammen før du tilsette de i kjelen)Ha en stor kjele med vann 2 1/2 liter,kok opp og la de små koke med lokk i ca to timer,til de er møre ,legg til side og ta vare på væske.
I en stor kjele ha olje og varm over middels varme ,tilsett løken og fres i 2-3 minutter.
Tilsett kjøttdeig og brun i noen minutter,ha sopp over og surre litt.
Tilsett spinat og persille,setk til vannet forsvinner fra spinaten.
Ha tomatpurre
Og tomatene stek i 1-2 minutter
Ha alle krydder over og bland sammen.
Så linser og blackøye bønner.
Bland buljong med 2 liter varmt vann(bruk bønner væske) kok opp så ha på lokk og le det små koke 40-50 minutter til blackøye bønner er møre.
I mellom tiden stek rød løk i en stekepanne over middelsvarme til de er gylden.Legg til side over kjøkkenpapir.
Så stek hvitløken i 2-3 minutter .Legg til side.
Tilsett kikertene og bønnene over og maizenna med vann,bland alt sammen og la den trekker over lav varme i 10 minutter.Smak til med salt og pepper.
Skru av varme og la den står på platen.
Tilsett fløte,rød løk og hvitløk over kjelen.
Bland alt sammen,smak om du synes det trenges salt eller pepper .
Serveres varm med brød som du finner i bloggen min som pide Her, selv om jeg synes det trenges ikke noe brød fordi det er mange slags bønner og linser i suppe og man blir mett av 😀
Kjempe godt med fyldig smak 🙂
Følg meg på facebook Her
#suppe #bønner #linser #godt #middag