I dag hadde jeg besøk av svigeforeldre mine så siden de er norske har tenkt meg å lage til dem en spennende rett som er kryddet men ikke for sterk 🙂
Det ble bombay biryani av lammekjøtt , raita ,pickels og kraft av biryani saus.
Ingredianser:
olje
6ss Bombay Biryani (du kan kjøpe det hos utlandske butikker)
750g ris(basmati er the best men jeg hadde ikke så har brukt jasmin ris)
1450g lammekjøtt med bein (du kan bruke oksekjøtt ,kylling )
3dl vann
5 poteter(store biter)
5 løk(skjært som tynne båter)
4 tomater (fin hakket)
200g yoghurt
litt safran,kan sløyfes (i en liten skål med 1ts olje ,litt varmt vann ,1ts sukker og 1ts salt,la den stå før du lager mat)
Til pynt rosiner,mandler, casew, rosiner,1/2ts malt kanel,1ts sukker og 3 løk blir skjært i båter.
salt
Vasker du først risen så legg det i vann halv time,kok mye vann med salt så ha risen i og la den koke noen minutter uten løk,la risen blir halv kokt ikke helt,så ta risen av og la vannet renner ut .
Stek løken til den blir myk så ha kjøttet i og krydder og stek litt .
Så ha hakkete tomter og yoghurt og la den små koke 15 min så ha i vannet .
Ha på alaminumsfolie(for kjøttet blir mørt) og lokk og la den små kokes 1 time ,så tar du alaminumsfolie og la den koke halv time med lokk på.
Stek løken til den blir mør og lysebrun så ha i litt kanel 1/2ts ,så ha mandler ,cashw og rosiner,ta sukker til slutt.
Stek poteter litt i olje.
Når kjøttet er ferdig , bruk en sikt hvis det er mye kraft og ta den vekk,så ha poteter i kjøttet saus.
Ta en stor kjele og ha halv risen i .
Så ta kjøttet saus og ha oppi.
Så ha resten risen i og hell over safran og pynt.ha på lokket og la den på laveste varm 10-15min.
Biryani er ferdig ,dere ser risen ser ikke helt fin ut (derfor jeg skrevet at basmati er best,fordi jasmin blir fort myk) men smake er himmels godt 🙂
Rita er bare youghurt med agurk tomat som hakket i små terninger presset hvitløk sitron ,krydder chili salt litt ristet spisskummen og tørkede persille.
Håper at dere kommer å lage denne retten ,er super godt 🙂
#biryani #middag #ris #lammekjøtt #potet