Kjempe gode og luftige boller med honning.De er ikke veldig søte men sånn passer,og kan spises med honning eller med smør og syltetøy .(din favoritt pålegg)
Jeg bakt store boller 100g en bolle men du kan godt lage mindre 50g eller mer.
Formen jeg brukt ca 28 cam .
ingredienser: 14 store boller
1kg hvetemel
1ss salt
50g sukker
18g tørrgjær
2 store egg
0,8dl rapsolje
80g honning
3.6dl eller 4dl lunket vann
Til pensle 4ss honning med 2ss kokende vann
Sikt melet i kjøkkenmaskin
Tilsett salt og bland godt.
Tilsett gjær og rør alt sammen.
Tilsett Sukker,
Egg,
Olje,
Og honning
Og kjør maskinen.
Tilsett vannet litt om gangen.
Elt i 10 minutter.
Til deigen e myk og litt klissete.
Smør bolle med litt olje ,legg deigen inni og smør deigen med litt mer olje.Dekk deigen med plastfolje og et hånkle.
La deigen heves i ca 1 time eller 1 og halv time, til dobbelt størrelse.
Ha deigen på kjøkkenbenken og lag boller
Smør formen med smør eller olje og ha i midten en skål ,smør skålen også .legg bollene i formen med 1-2cm fra hverandre.
Dekk deigen med kjøkkenhåndkle og la deigen heve igjen i ca 40 minutter.
Ser du at bollene ble større.Varm ovnen ved 180c.
Stek midt i ovnen i ca 20.25 minutter,til de er lyse brune.
I mellom tiden bland honning med vann .
Ta formen fra ovnen og pensle med honning.
Dryss litt over perlesukker.
Avkjøl,ta bollene fra formen.
Skjær bollene med kniven.eller dra fra hverandre.
Ønsker dere en fin dag:-)
Facebook Her
#honning #boller #hjemmelaget #godt