Burma er en rulle baklawa ,burak yufka en slage tynn og stor filodeig som fylles med pistasj ofte eller cashewnøtter så ruller du den ut og stekes i ovnen så dekkes med sirup,høres enkelt ja og tar ikke lang tid ,her viser dere hvordan man gjør det i arabiske land.

Du kan lage disse tykke eller tynne og det henger etter hvor mye nøtter bruker du som fyll.Jeg liker å lage de tykk .

Finner du flere baklawa oppskrifter i bloggen min.

Tips:

Dekker du alltid filodeigen godt med fuktige kjøkkenhåndkle mens du jobber.

Får mer smak du kan riste nøttene i tørr stekepanne i noen minutter ,så avkjøl helt ned og knus nøttene i en morter eller en blender ..

 

Ingredienser: 

1 pakke tyrkisk yufka (burak ,det er alltid selges i lange pakke og finnes enten tyrkisk eller gresk som jeg sett i butikker)

250g smør smeltet (du kan bruke ghee også)

250g pistasjnøtter,eller cashewnøtter(malt i en morter eller en blender)

1/2dl sukker

1ts kardemomme,malt

 

Sirup:

3dl sukker

1 1/2dl vann

1ts sitronsaft

1ts rosevann ,kan sløyfes

 

Først lager du sirup ,i en kjele ha sukker og vann,kok opp over middels varme ,tilsett sitron saft og la den små koke i 10 min ,tilsett rose vann og la den små koke 5 min til du får en litt tykk sirup.La den står på kjøkkenbenken.(sirup skal være i romtemperatur når du bruke den)

 

Bland sammen malt nøtter med 1/2dl sukker og kardemomme.Legg til side

Ta en ark av filodeig og pensle med smør ,så legg en til over og press litt til du får luft ut,pensler du igjen med smør.

Brett kanten i 5cm og pensle med smør

Legg over den brettet side litt av nøtter blandingen og la nøttene står i kanten som er inne .ringle litt smør med børste.

Brett  kanten igjen ,pensle med litt smør.og bruk en tynn runde og lange pinne(jeg brukt den som ligger i kleshenger :-D) pinne skal være lengere enn filodeigen så hvis den er kort så skjærer du filodeigen kortere i sidene.

Stør over filodeigen litt av nøtter blandingen.

Rulle den ut til en tynn pølse form.

Så presser du kantene med pekefinger og toomern fra begge sidene ,til du får en krøllete pølse.

Varm ovnen ved 180c

Legg den lange krøllete burma i en smurt form. Og gjør det samme til resten.

Skærer du alle sammen med en kniv til sånn passer biter ,hell ov er litt varm smeltet smør.

Stekes midt i ovnen ,legg stekebrett under formen fordi bunnen blir stekt fortere enn øverst til baklawa.stek i 10-15 min,når de fikk litt gylden farget tar du disse fra ovnen.

Hell sirup over med en gang tar du baklawa fra ovnen.

Pyntes med litt pistasj.

Avkjøl 

Holder seg bra over kjøkkenbenken i noen dager men dekk med plastfolje.

Barna har spist de siste to i dag 🙂 gode og sprø burma baklawa.

Facebook Her

#baklawa #arabisk #burma #nøtter #sirup