Baghrir er en slags pannekake i nord afrika Marokko og Algeria ,disse har ikke noe sukker,melk eller smør i røre men kjempe gode og har en deilig konsistens .Ingrediensene er enkle og samulegryn finnes i de fleste norsk butikker.
Håper at dere kommer å prøve marokkanske pannekaker som serveres med myk smør og honning eller lyssirup 🙂
Ingredienser: 10-12 stk
2.5dl finmalt semulegryn(finmalda mannagryn i Sverige)
1.5dl hvetemel
5g tørrgjær
1/2ss bakepulver
1/4ts salt
5dl vann ,lunknet
Bland alle tørre ingrediensene sammen i en bolle.
Hell over vannet mens du røre .
Rør litt
Ha røre i en blender og kjør i 4 minutter .
Hell røre igjen i en bolle og dekk med plastfolje ,la den hvile i 15 minutter.
Ser du at den begynte å boble så den er klar,rør med en visp og varm en stekepanne med belegg over middels varme.
Hell litt av røre med en øse ,Fordel røren utover litt med baksiden av øse
Røre begynner å få små bobler.
Ser du a den hvite i midten begynner å forsvinner.
Når den er bare ingen hvite av røre igjen så den er ferdig,det går veldig fort.legg til side og gjør det samme til resten av røre men husk å vispe røre innimellom .(trenger ikke å bruke noe smør til steking)
Disse pannekakene skal ikke være gyldene.
Konsistensen er lik svamp ,serveres med myk smør og lyssirup eller honning men du kan bruke syltetøy også.Kjempe gode og ble godkjent her hjemme 🙂
Facebook Her
#baghrir #samulegryn #marokkansk
Ser godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk for det 🙂
Hei.
Dette ser lekkert og godt ut 🙂 Mat fra Nord-Afrika og Midtøsten smaker nydelig! Ser du har noen oppskrifter uten egg, melk og kjøtt, men hvis du kunne tenke deg å lage mer veganmat, kan du gjerne ta en titt på min matblogg for inspirasjon 🙂
Hilsen Théa
veganoppskrifter.blogg.no
Dette ser kjempegodt ut, og litt spesielt
Ghiulis: ja den luftig med små bobler kjempe god med pålegg 🙂