Dette er en typisk asiatisk rett med liten vri som kalles oransje kylling ,smakte er bare nydelig og enkelt .
Sprø kylling med en deilig sursøt saus .
Hvis du bruker kylling som tilsatt salt så bruk mindre salt.
oyster saus kan sløyfes,og tempuraen kan brukes til kylling ,fisk osv.
Ønsker dere en fin dag 🙂
Ingredienser:
Olje ,til frityr og steking
800g kyllingbryst ,i biter
Kyllingmarinade:
(1ss oyster sauce
1/2ts salt
1/2ts hvitpepper)
(Tempuraen:
240g hvetemel
3ts bakepulver
1ts salt
2,5dl-3dl vann med kullsyre)
1ss ingefær,revet
1ts hvitløk,presset
1/2ts knust chili flak
1/2dl vårløk,hakket
1ss risvin
1/2dl vann pluss 1ss maisenna ,blandt sammen
Skall av 1/2 appelsin
Saus blandingen:
(3ss soyasaus
3ss vann
1ss oyster saus
1 1/4dl sukker
1/2dl rødvinseddik)
Ha oyster saus ,pepper og salt over kyllingen og bland godt.Lrgg til side
Bland alle tempuraen ingrediensene sammen .Settes kaldt 20 minutter før bruk.
Varm oljen ved 190c i en gryte
Ta kyllingen i røre litt omgangen.
Tilsett kyllingen i olje og stek i 4 minutter til de er gylne
Legges på rist eller ktørkepapir .
Varm en stor kjele eller wok over høy varme ,skru ned varme til middels og tilsett 1ss olje
Tilsett ingefær og hvitløk og rør i 10 sekunder.
Tilsett chili og vårløk,og risvin ,stek i noen sekunder.
Tilsett tsaus blandingen og kok opp,tilsett blandingen av vann og maisenna .
La den små koke i noen minutter til den tyknet.
Rett før servering tilsett kyllingen i sausen og bland godt .Skru ned varmen og rør inn revet appilsinskall.
Eller du kan servere kyllingen og saus til side ,for å beholde de sprø kyllingen.
Serveres med kokt ris ,appelsin skiver og salat.
Dere kan gjerne følge meg på Fb her
#asiatisk #mat #kyling #fritert #saus
Dette så kjemep godt ut 🙂
lisarorvik:
Takk for det ?? det var så god .
lisarorvik:
Takk for det ?? det var så god .