Arabiske piroger er litt annerledes enn de maksikanske ,våres er myke og luftige ,med sesamfrø eller nigellafrø på toppen ,disse er kjempe gode og lett å lage hjemme.
Tips:Du kan tilsett litt ristede pinjekjerne i fyll om du vil,de er gode sammen .også du kan tilsette 1-2ss tyrkisk biber salcasi en slags rød chili purre om du finner i butikken.
Dekk alltid deigen eller piroger (før steking) mens du jobbe med resten for at de blir ikke tørre ,bruk kjøkkenhåndkle.
Ovnen skal være varm før du steke piroger inni.
Ingredienser: 4 personer
Deigen Her
Fyll:
2ss olje
2ss smør
400g kjøttdeig
2 løk,finhakket
1ts kebabkrydder Her
1ts tacokrydder Her
1/4 ts chili pulver
1ts pepper,etter smak
1ts salt,etter smak
2ss tomatpurre
1ss frisk persille,finhakket
2ss granateplesirup
1/2dl vann
Litt revet ost
Pensle:(bland sammen eggeplomme,yoghurt og melk)
1 eggeplomme
1ss yoghurt
3ss melk
Nigellafrø
Sesamfrø
For fyll: varm en stekepanne med olje og smør ove middels varme ,tilsett løken og stek til den er blank og myk ,ha over kjøttet og stek til den er brun, så krydder ,stek i 2 min så tilsette tomatpurre og stek i 1-2 min.ha resten av ingreidensene og la den små koke til vannet er fordampet .Avkjøl.
Del deigen til 16 små boller ,dekk med plastfolje
Ha lite mel på kjøkkenbenken og kjevle du deigen til liten runde cirkel .
Ha på fyll og litt revet ost
Så bretter du til pirog form,klem kantene sammen og prikk endene med en gaffel.(jeg brukt ikke noe pensling på endene fordi deigen er myk,men for sikkerhet skyld bruk litt pisket egg på kantene for at de åpner ikke seg under steking)
Varm ovnen ved 200c
Legg piroger over en stekebrett med bakepapir,pensle alle med eggblandingen så strø over nigellafrø og sesamfrø
Stekes midt i ovnen ca 16-20 minutter til de er gyldene.
Serveres mens de er varme.
Tips :Du kan åpne disse å fylle med agurk ,tomater ,chili ,saus .Jeg brukt litt potetgull også og det var kjempe god og litt crunchy:-)
Eller du kan bare spise piroger som de er ,veldig gode og myke.
Facebook side Her
#arabiske #piroger #kjøttdeig #krydder
Så mange fristende og spennende oppskrifter du har her. Takk for inspirasjon 🙂
Kristine: Tusen take for det 🙂
Dette ser snadder ut! Minner jo veldig om empanadas eller børek (men de er jo gjerne litt annerledes)
Olav: Takk for det 🙂 Ja de er annerledes ,de arabiske er myke og luftige .
Mhm, de så gode ut!
Victoria Larsen: Takk for det 🙂