Retten er veldig gammel i de arabiske land ,noen kalle det Dawood basha og han likte den retten så godt så ble retten kalt etter hans navn i 19 århundre tiden.

Hoved oppsikriften kjøttboller med tomatsaus eller uten,noen bruker grønnsaker og forskejellige krydder i retten som jeg gjørt.

Det er kjempe godt ,anbefaler på det sterkeste 🙂

Ingredienser (4-6):

Olje 

Smør

2 store poteter,skrell og grovhakket

2 gulrøtter,skrell og grovhakket

40g grønne oliven

For kjøttboller:

500g kjøttdeig

1 liten løk,veldig finhakket,klem ut vannet fra løken og tilsett til kjøttdeigen.

2hvitløksfedd,presset

1ss persille

1ts syvkrydder ,http://alibabasmat.blogg.no/1415030597_hjemmelager_syv_krydd.html

1ts karri,http://alibabasmat.blogg.no/1418306544_hjemmelaget_curry_kry.html#comment

1ts paprikapulver

1ts salt

1/2ts mixpepper grov

1 egg

1ss strøbrød

Litt hvetemel 

For tomatsaus:

1dl vann

1 stor løk,finhakket

2ss tomatpure

1 boks hermetiske tomater

1 boks passerte tomater

1/2ss persille

1ts syvkrydder

1/2ts karri

1ts sitronsaft

1 1/2ts sukker

Salt

Pepper

En stor smurt form

Kjøttboller,Bland sammen alle ingrediensene i en bolle

Kjør dem i en stavmikser(kan sløyfes )legg dem i kjøleskapet 1 time.

Legg oliven i en skål med kokt vann ,la den ligge 1 time ,bytt ut vannet 2-3 ganger(for å få salt smak ut)

Ta kjøttbolle på kjøkkenbenken ,ha litt hvetemel i en tallerken ,for med spiseskje en bolle og rulle den i hvetemel så rist litt og legg den i en annen tallerken.

Jeg lagt 22 kjøttboller

I en gryte varm 1ss smør med 1ss olje og brun bollene i begge sider.

Legg dem i en tallerken.

Når du er ferdig med kjøttbollene ,ha 1dl van i gryte og kok opp kraften 1 min.

Legges i en skål til side.

Vask potetene .

I samme gryte ha 1ss smør og olje ,fress potetene noen minutter .

Legg dem i formen.

Gjør det samme til gullrøttene.

Og legg dem over potetene.Ha over litt salt og pepper.

I samme gryte varm 1ss olje og stek løken til den er blank og myk.

Tilsett tomatpure og stek i 2 minutter.

Tilsett kermetiske tomater.

Passerte tomater.

Kraften.

Tilsett persille

Krydder,sukker ,sitronsaft ,salt og pepper,Kok opp 2 minutter.

Ha kjøbollene over grønnsakene .

Hell sausen over.

Varm ovnen ved 190c ,stekes midt i ovnen i 35 minutter.

Etter 35 minutter tilsett oliven (uten vannet) og sett den tilbake i ovnen ,i 10 minutter.

Serveres med kokt ris ,her en snapt oppsikrift

Vask 2glass ris ca 574g under vannet flere ganger.leges i vannet 1 time.Så legg risen i et dørslag.

Kok opp 2 glass vann ca 7dl i en dypt stekepannet eller kjele,med litt salt ,1ss oliven olje.

Tilsett risen.

Kok opp kraftig.Ha på lokk og la den små koke på laveste varme i ca 20 minutter,rør 2-3 ganger innmellom forsikrig med stekespade.

Her risen er ferdig.

Kan ha ristet nøtter , yoghurt på toppen og kofta rundet

Håper at dere kommer å lage denne retten 🙂

Fb Alibabasmat

#kofta #kjøttboller #hjemmelaget #tomatsaus #dawood basha #ris #oliven #grønnsaker