Raita er en indisk yoghurtsaus ,og kan lages på mange forskjellige måter.Jeg lagt før Raita med agurk,tomat,hvitløk og løk Her
I dag er det bare Raita med agurk.Serveres som tilbehør til indisk, pakistansk og arabisk mat ,finner du mange retter i bloggen min 🙂
Ingredienser:4-5 personer
1/2 stor agurk
2dl yoghurt naturell
1/4ts sukker
1/4ts salt
1/2-1ts spisskummenfrø
10 svarte pepperkorn
1/4ts paprikapulver
Skrell agurken,og skrap ut frøene.Skjær agurken i munnfullstore biter.Sett dem til side.
Ha yoghurt i en bolle,og pisk med en gaffel til det blir glatt.Ha i sukker og salt,og rør det godt sammen.
Forvarm en liten kjele over middels til sterk varme.Når den er varm,skru du av varmen og har i spisskummenfrø og pepperkorn,rør rundt 1 min,til de avgir en aroma.
Ta dem opp av kjelen,og avkjøl dem på en skål i 5 minutter.
Støt dem med en morter.
Sett til side 1/4ts av krydder blandingen,og rør resten inn i yoghurten.
Ha i agurkbitene og rør sammen.
Ha raita i en serveringsbolle,og dryss resten av de malte krydderne og paprikapulver over.
Vi har spist den sammen med Reker bombay biryani i dag 😉
Facebook side Her
Åh, raita er så ufattelig digg når man får laget det ordentlig! <3
Tonje: helt enig 🙂 takk for din kommentar en .
Namnamnam!
Venter fremdeles på den ostesausen altså! 😛
Det så godt ut 🙂
Iselin Renée: takk for det 🙂
Karoline: jeg skulle lage det men glemmer vettu 😛 skal lage ostesausen neste uka ,jeg lover deg ,må bare kjøpe cheddar ost 😉