Nanbrød har mange forskjellige måter å lage,noen lager det uten krydder og andre med krydder og hvitlløkssmør på.
Brukes mye i indisk mat og innholder hvetemel,melk,og yoghurt.
Ingredienser:
4 nanbrød
500g hvetemel
3dl melk
1 egg ,pisket
100g yoghurt
4ts tørrgjær
4ts sukker
1ts bakepulver
1/2ts hvitløkspulver
1 1/2ts salt
1/2ts gurkemeie
1ts garam masala
1/4ts chili
1/2ts løkpulver
1ts timian
2ss smelte smør
Til pensle:
Smør eller pisket egg
Nigellafrø
(Du kan smøre brødet når det er nesten ferdig stekt med smør, hvitløk og hakkede koriander så tar du brødet inn ovnen ca 1 min.jeg har ikke gjørt det nå men det er godt og.)
(Krydder kan sløyfes om du vil ikke ha det.)
Varm melken litt 30-37 tempratur så ta den av varmen og rør inn gjær og sukker,la den stå 10 minutter.
Bland sammen hvetemel ,bakepulver,salt og alle krydder godt.
Tilsett melk blandingen litt litt til alt er blandt sammen så tilsett yoghurt,smør og egg og bland alt sammen så elt 10 minutter.
Sånn ser deigen ut,la den heves 1 time til 1 og halv under kjøkkenhådkle.
Ta deigen på kjøkkenbenken og elt litt så del til 4.
Jeg kjevler deigen til eggform,du får kjevle det som du vil men sørg at det blir stor og tynn.
Jeg brukt gaffel til å lage huller i to av deigene men det er ingen vits og gjør det.
Pensl med egg eller smør og strø på nigellafrø og press litt nigellafrø inn med kjevle.
Ovnen må stå ved 250c og stekebrett er inni,ha den midt i oven,jeg brukt grill varm ,tar cirka 4-5 minutter.
Tar brødet ut fra ovnen og ha på kjøkkenhåndkle.Du kan fryse brødet etter de er avkjølt, tar du de fra frysen på benken og varme litt i ovnen.
Håper at dere kommer å like min Nanbrød 🙂
Fecbook Her
#nanbrød #hjemmelaget #krydder
Deigen står og hever nå, gleder meg til å prøve! Ser kjempegodt ut!
Lene: Så bra 🙂 håper det smaker , tusen takk for kommentaren 🙂
Kjempegode NAN brød! De beste vi har smakt hittil! og ikke minst god forklaring og beskrivende bilder;) Lykke til videre, gleder oss til å prøve flere av oppskriftene dine!
Bente Sønstebø: Så bra at dere har likte nanbrød så godt 🙂 Tusen takk for en hyggelig tilbakemeldingen og håper at dere kommer å like de andre oppsikrifter .Lykke til 🙂
Hei! Her i min lille by har vi et arrangement på den lokale puben, det kaller vi VM i mat. Hver lørdag ettermiddag er det noen som lager en matrett, og så er vi andre «dommere». Det er et nytt tema hvert år og i år er det salat. Min svigerinne Elin og jeg hadde meldt oss på i dag, og Elin laget en deilig indisk inspirert kyllingsalat med karri og masse annet godt. Jeg skulle lage brød til denne salaten, og tenkte at nanbrød ville passe godt. Og siden jeg er grunnleggende skeptisk til «ferdigmat» så ville jeg prøve å lage nanbrød selv (har aldri gjort det før). Fant siden din på nettet og synes oppskriften så god ut og var veldig enkel å følge. Så i dag tidlig ble deigen satt, og brød laget. Og det ble suksess! De var helt nydelige, med passe mye krydder og perfekt tilbehør til kyllingsalaten! Så tusen takk for oppskriften, jeg kommer til å lage flere retter etter din oppskrift:)
Kari Lauvli: Tusen takk for en så hyggelig tilbakemelding! Så bra det falt i smak 🙂 Håper dere vinner vm i mat med den retten. Det hørtes veldig godt ut.
Dette var en fantastisk oppskrift jeg snublet over ! Beste oppskrift jeg har brukt til naanbrød så heretter blir det kun denne her i huset 🙂
Inger: Tusen takk for en hyggelig tilbakemeldingen 🙂 ønsker dere en fin dag 🙂