Retten passer til oksekjøtt,viltkjøtt og lever .Jeg hadde tomatsaus som jeg lagt før en dag så tenkt å bruke det i gryte.Ble maten kjempe godt og trengt ikke noe som tilbehør.Anbefaler dere å prøve den .
Du kan gjerne skjære kjøttet i store biter og poteter ,løk og gulrøtter i samme størrelse .
Ingredienser:(4-6 personer)
750g okserygg,i terninger
4 -5 poteter,i store biter
3-4gulrøtter,i store biter
2 store løk, i store biter
1 boks sjampinjong
Tomatsaus Her
Halv purre,grov hakket
2 1/2 dl oksebuljong(bland varmt vann med 1 oksebuljon terninger)
2ss hvetemel
olje
2 1/2dl fløte
1ss timian
1/2ss rosmarin
salt
pepper
litt revet sitronskall (jeg hadde ikke ), kan sløyfes
Krydd kjøttet med salt ,pepper og hvetemel.
Varm 2ss olje i en gryte og brun kjøttet litt om gangen på høy varm.
Når alt kjøttet er ferdig tilsett oksbuljong og får alt smaken av kjøttet ,kok 1-2 minutter.legg til side.
Ha 1ss olje i gryte og tilsett sjampinjong ,løk og purre.stek i 3 minutter .
Tilsett resten av grønnsaker og fress i 3 minutter til.
Tilsett kjøttet.
Tomatsaus.og krydder,salt ,pepper.
Tilsett buljong og rør alt sammen.kok opp og ha på lokken ,la den smp koke 2 timer i ovnen ved 170c .
Ta gtyte ut(se om kjøttet er mørt) og tilsett fløte,smak til med salt,pepper og krydder .Legg den igjen i ovnen uten lokk ,la den stekes i ovnen ved 200c i ca 35 minutter
Her gryte er ferdig ,kos deg 😉
Ønsker dere en god dag:-)
Facebook Her
#hjemmelaget #gryte #okserygg #kjøtt #fløte #tomatsaus
hva serverer du til oksegryta ?
hva serverer du til oksegryta ?
Bjørg Anita: Oksegryte innholder Store poteter og gulrøtter så man trenger ikke noe ved siden.Men du kan ha brød ved siden 🙂
Bjørg Anita: Oksegryte innholder Store poteter og gulrøtter så man trenger ikke noe ved siden.Men du kan ha brød ved siden 🙂