Vi lager denne i Irak men det kommer enten fra Tyrkia eller Iran er usikker 🙂

Det er deig som innholder i ris ,krydder.rosiner,nøtter,egg,kjøttboller og grønnsaker som poteter ,gulrøt og erter.

Men min har med kylling biryani.

 

 Til deigen:

300g hvetemel (brukt 2dl eksta)

2egg

1 boks erter(hadde ikke)

4ss smør

1dl vann

1/2ts salt

 

Biryani ingredienser:

1kg kylling(du kan bruke brystfilet,kjøttboller)

350g ris(jeg brukt jasminris men basmati er mye bedre fordi jasminris blir klumpete)

70g mandler

60g rosiner

olje

4 kokt egg

3 poteter

2 gulrøtter

4 løk

50g vermicelli pasta(det er små og korte , finner du det i utlandske butikk)

Krydder: 

3-4ts biryani krydder

Litt safran

2 laureblader

2 tørkede lime

salt

 

I en bolle ha hvetemel og salt rør sammen så ha i smør og elt ,hell over vannet litt litt til du får en smidig deig. La den hvile i halv time.

 Vask risen godt så kok mye vann med salt nesten 3liter og ha risen i så la den koker uten lokk til risen blir halvkokt ,det tar noen minutter.Ta den fra vannet og legg den til side.

Ha litt olje i gryte og brun kyllingen (skjær kyllingen i store biter) så ha i 1/2 ts krydder og 6dl vann la den kokes og ta ut skummet,så  ha i 1ts krydder ,lime ,laureblader og salt.Skru ned varmen og la den små koke til kyllingen er ferdig cirka 35 minutter.

Kok eggene og legg dem til side.Legg malt safran(maler den fin) med 6ss av kraften av kyllinegn som du koker og la den stå til side.

Skrell potetene og gulrøtter og hakk de i små biter så steker du de i olje og legg de til side.

Tar du kyllingen fra gryte og la den avkjøl så tar kjøttet fra beina og legg dem til side.

Krydd egene med med litt krydder så stek dem noen minutter i olje og legges til side.

Smør en stor form som tåler varmet.

Skrell løken og skjær dem i skiver/båter og stek dem i stekepanne med litt olje til de er brune så ha i små pasta og stek videre så mandler og rosiner og stek alt sammen.Ta litt kraft cirka 3ss fra kyllingen og ha oppi til det blir kokt opp.

Så kyllingen i stekepanne med resten av krydder og salt.

Potetene og gulrøtter oppi stekepanne og bland godt alle sammen.

Del risen til to og bland den ene med safran blandingen .Så del kyllingen blandingen mellom begge to.

Kjevl ut deigen til tynn og stor så ha den i formen.

Legg en bolle med ris først så eggene så resten av risen .

Brett deigen sammen godt og pensle med smør og egg.

Stekes ved 200g 20 minutter til den få farget.Ta den ut fra ovnen.

Snu den på andre sidet og pensl med egget.

Så ta den tilbake i ovnen på grill ca 10 minutter til den er lys brun.

Serveres med chilisaus ,tzatsiki og kyllingkfraft.

Håper at dere lager denne biryani 🙂 det er veldig godt .

Ha dere en fin kveld 🙂

Min fb gruppe Her

#biryani #kylling #hjemmelaget #ris #grønnsaker