Samosa eller Sambosa som vi kalle det er vegetarisk rett hos oss,kommer engetlig fra India til sør Irak i 60 tallet og fra denne tiden blir det mer og mer popelær der.
Noen lager det med kjøttdeig men min oppsikrift er vegetarisk .
Ingredeienser:
Olje til frityr
1 filodeig pakke
3dl kokt mungbønner (kokes i vann ca 1 time til det blir mørt)
3 potet finhakket (halv kokt ca 20 minutter)
1 selleri stang finhakket
1/2 purre finhakket
l løk finhakket
100g rosiner
2ts salt
Krydder:
1ts syvkrydder Her
1ts karri
1ts paprika
1/2ts chili
Ha olje i stekepanne og fres løk ,purre,selleri.potet,rosiner,bønner så ha på salt og krydder .Stek noen minutter ,og smak med salt el krydder.
Avkjølt
Ha filodeigen mellom kjøkkenhåndkle,ha 3ss mel med vann for å lime sambosa med.
Ta frem en filogdeig og smøre det i kanten til halv deigen.Du kan se en video på youtub som viser til deg hvordan Her
Så brett den og press ned kantene.
Pensl her og.
Så pensle det .
Og brett,
Olje må være veldig varm.
Her ser du at sambosa er feridg,de blir crispy og litt sterke ikke mye .De er veldig gode ,og du kan bytte ut bønner med kjøttdeig om du vil.
Ha dere en fin kveld 🙂
Dere kan gjerne flge meg på fb Her
#vegetarisk #bønner #samosa #potet #purre #krydder
nam nam, dette så helt nydelig ut!! 🙂
Håper du har hatt en fin start på uka 🙂
Tusen takk for kommentarene deres 🙂 ja det var helt fin uka takk 🙂
Det så godt ut !
Nå får jeg mye å lage her på hybærn!
Det er bare å stå på Karoline 😉