Samosa eller Sambosa som vi kalle det er vegetarisk rett hos oss,kommer engetlig fra India til sør Irak i 60 tallet og fra denne tiden blir  det mer og mer popelær der.

Noen lager det med kjøttdeig men min oppsikrift er vegetarisk .

 

Ingredeienser:

Olje til frityr

1 filodeig pakke

3dl kokt mungbønner (kokes i vann ca 1 time til det blir mørt)

3 potet finhakket (halv kokt ca 20 minutter)

1 selleri stang finhakket

1/2 purre finhakket

l løk finhakket

100g rosiner

2ts salt

Krydder:

1ts syvkrydder Her

1ts karri

1ts paprika

1/2ts chili

 

Ha olje i stekepanne og fres løk ,purre,selleri.potet,rosiner,bønner så ha på salt og krydder .Stek noen minutter ,og smak med salt el krydder.

Avkjølt

Ha filodeigen mellom kjøkkenhåndkle,ha 3ss mel med vann for å lime sambosa med.

Ta frem en filogdeig og smøre det i kanten til halv deigen.Du kan se en video på youtub som viser til deg hvordan Her

Så brett den og press ned kantene.

Pensl her og.

Så pensle det .

Og brett,

Olje må være veldig varm.

Her ser du at sambosa er feridg,de blir crispy og litt sterke ikke mye .De er veldig gode ,og du kan bytte ut bønner med kjøttdeig om du vil.

Ha dere en fin kveld 🙂

Dere kan gjerne flge meg på fb Her

#vegetarisk #bønner #samosa #potet #purre #krydder