Biryani fra bombay (Mumbai) i India,lages i noen arabiske land også ,slik de fleste indiske retter.kan du lage den med kjøtt,kylling og reker.
Risen som passer perfekt for retten er basmati ris men som vanlig jeg kjøper bare jasminris fordi det er billigste ris som finnes i Norge 😀 og det går helt fint med jasminris men jeg anbefaler basmati ris som har høy kvalitet .
Maten smaker veldig godt og lukter nydelig
Ingredienser: 4-5personer
400g ris
Vask risen under vann flere ganger og la den ligge i vannet 1/2 time.Legg risen i et dørslag.
Kok 3L vann i en stor kjele uten lokk med 3-4ts salt etter smak.Tilsett risen og la den koke krafrig i 1-2 min halv kokt.Legg den i et dørslag
En klype safran males og legg den i en liten skål med 1/4ts malt kardemomme og 5ss varmt vann.legg den til side.
400g reker(jeg brukt reker i lake,ta reker av lake og press vannet ut av rekene. Men du kan bruke ferske, eller frosen )
For marinade
2dl yoghurt naturell
1/2ts malt koriander
1/4ts chili pulver
1ts bombay biryani(kjøpes i utlandske butikk,eller du kan bruke vanlig biryani krydder)
1 1/2ts revet ingefær
1 1/2ts presset hvitløk
Bland alle sammen i en bolle.
Tilsett rekene og la den stå i kjøleskapet 1 time.
Varm i en stekepanne 1ss smør og 1ss rapsolje ,og tilsett 2 laubærblad,4 hel kardemomme ,4 hel nelikk,1 liten kanilstang,5 hel svarte pepperkorn.Stek dem i 1 min under middels varm.
Tilsett 2 hakket løk og stek til løken er blank og myk .
Tilsett marinert reker og 1 kylling terninger.surre i 2 min.
Tilsett 1 hakket tomat uten skinn,1ts bomby biryani krydder,1/2ts gurkemeie og 1/2ts garam masala.surre i 2 min.
Tilsett 1ss tomatpure og surre i 1 min.
Tilsett 1 stor potet i biter med litt salt ,og surre til noen minutter på lav varme .
sånn skal ser ut ,ikke mer væske igjen.
I en stor kjele ha 1 ss smør under laveste varme og ha i halv parten av risen.
Tilsett rekerblandingen.
Tilsett over resten av risen og safran blandingen.
Ha på lokk og la den stå på varme i 20 minutter.
For pynt
Sprø løk,ristet nøtter og 2 kokt egg med litt karri og gurkemeie stekes i litt olje.
Ha maten i et stor fat og strø over sprø løk ,nøtter og eggene.
Serveres med Raita ,du finner to typer av raita i bloggen min under tilbehør.
Ha dere en fin dag 🙂
Fb Alibabasmat
#hjemmelaget #reker #ris #biryani #tomater #krydder #indisk